foto: Shutterstock
Garo distanču skrējējs, slēpjoties biotualetēs, sasniedz neticamus rezultātus ultramaratonos
Biotualešu rinda atradās netālu no starta/finiša līnijas un ultramaratona sacensību laikā dalībnieki regulāri apmeklē labierības, tāpēc parasti neviens tam īpašu uzmanību nepievērš.
Citi sporta veidi
2018. gada 18. janvāris, 05:20

Garo distanču skrējējs, slēpjoties biotualetēs, sasniedz neticamus rezultātus ultramaratonos

Kasjauns.lv

Arizonas ultramaratona rīkotāji diskvalificējuši 45 gadus veco amerikāņu skrējēju Kelliju Egnjū, kurš bija izdomājis ļoti viltīgu veidu, kā uzvarēt vienās no grūtākajām skriešanas sacensībām.

Kā sociālajos tīklos vēsta Marathoninvestigation.com, Kellijs Egnjū bija izdomājis ļoti viltīgu plānu, kā uzvarēt izturības skrējienā, kurš tika aizvadīts daudzos apļos. Ultramaratona doma ir noskriet noteiktā laikā (24 stundas, 48, stundas, 72 stundas vai sešas dienas) pēc iespējas garāku distanci.

Egnjū bija izdomājis pēc katra apļa pa taisno doties uz biotualeti, kuras atradās pavisam netālu no finiša līnijas un vienīgā oficiālā  laika uzņemšanas punkta, pavadīt tur aptuveni septiņas minūtes (laiku, kādā viņš spētu veikt distances apli vienu jūdzu jep aptuveni 1,6 kilometrus), pabeigt kārtējo apli un doties atkal uz labierībām.

Šis plāns, iespējams, būtu izdevies, ja vien kāds no sacensību tiesnešiem nebūtu izdomājis desmit minūtes pievērst uzmanību tieši šim vienam aizdomīgajam atlētam. Arbitrs sacām acīm redzēja, kā Kellijs pēc finiša līnijas pārvarēšanas dodas uz tualeti, pavada tur vairākas minūtes un atkal dodas uz finišu.

foto: Marathoninvestigation.com
Visticamāk, pēc vairāku gadu krāpšanās Kellijs Egnjū tika pieķerts.

Ultramaratona mājas lapā tika ierakstīts šāds komentārs par notikušo: "Mums ir skumji redzēt, ka sacensībās, kuru pamatā ir sportistu draudzīgas attiecības, novērojama šāda krāpšanās. Mūsu organizācija neko tādu nepieļos un Kellijs Egnjū tiks diskvalificēts uz mūžu no "Aravaipa Running" sacensībām.

Pēc šī atgadījuma tika pārskatīti un anulēti ar citi Kellija Egnjū rezultāti, tostarp viņa 2015. gadā izcīnītā uzvara 48 stundu distancē, kurā viņš otro vietu apsteidza ar 88 kilometru pārsvaru.

"Marathon Investigation" pārstāvis Dereks Mērfijs atzinis, ka Egnjū rezultāti daudzās sacensībās izskatās ļoti aizdomīgi, jo viņš regulāri nav parādījies kontrolpunktos, bet allaž bijis finišā. Iepriekš to varēja norakstīt uz kādām GPS kļūmēm, jo oficiāli tiek ņemts vērā tikai finiša līnijā fiksētais.

Tēmas