foto: Ieva Makare/LETA
Lūgums palīdzēt! Kādreizējam Latvijas hokeja izlases galvenajam trenerim Vasiļjevam nopietnas veselības problēmas
Vēl 2016. gada rudenī Haralds Vasiļjevs vadīja Latvijas hokeja izlasi Phjončhanas olimpisko spēļu kvalifikācijā.
Sporta zvaigznes
2018. gada 16. janvāris, 13:48

Lūgums palīdzēt! Kādreizējam Latvijas hokeja izlases galvenajam trenerim Vasiļjevam nopietnas veselības problēmas

Kasjauns.lv

Latvijas hokeja virslīgas komanda "Zemgale/LLU" aizvadītajā nedēļas nogalē pirms spēles pret "Liepāja/Optibet" aicināja mača apmeklētājus palīdzēt vienības galvenajam trenerim Haraldam Vasiļjevam.

Kā vēsta komanda, Haralds Vasiļjevs jau ilgāku laiku nevada komandas spēles un treniņus, jo viņu piemeklējušas nopietnas veselības problēmas.

"Zemgale/LLU" valdes loceklis Aramands Ozollapa atklāj, ka 65 gadus vecais hokeja speciālists ir pārcietis insultu un šobrīd viņam ir nepieciešama rehabilitācija.

Sestdienas mača laikā ikvienam apmeklētājam bija iespēja ziedojumu kastītē iemest kādu finansiālu atbalstu Latvijas hokeja izlases, dažādu Latvijas un Vācijas virslīgas klubu galvenajam trenerim.

Kluba pārstāvji atklāja, ka pagaidām ziedojumu kastīte ir vienīgais veids, kā ziedot trenerim, taču solīja informēt, gadījumā ja tiek ieviestas papildu iespējas sniegt palīdzību.

No 1999. līdz 2001. gadam Vasiļjevs bija Latvijas hokeja izlases galvenais treneris. Izlases stūri viņš pārņēma no Leonīda Beresņeva. 2016. gadā Vasiļjevs atkal pārņēma izlases vadīšanu no Beresņeva uz Phjončahanas olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīra, taču rudenī par jauno izlases galveno treneri tika apstiprināts Bobs Hārtlijs, kurš vada Latvijas valstsvienību arī šobrīd.

Haralds Vasiļjevs ir ilggadējā Latvijas izlases kapteiņa,  NHL uzspēlējušā Herberta Vasiļjeva tēvs. Četrdesmit vienu gadu vecais Herberts pērn lika punktu hokejista karjerai un šobrīd ir kļuvis par treneri un hokeja spēļu komentētāju.