foto: Vida Press
Noskaties, kā Girgesons gūst vārtus otro spēli pēc kārtas
Cerēsim, ka Zemgus Girgensons ir sajutis vārtu gūšanas garšu.
Hokejs
2017. gada 28. decembris, 09:05

Noskaties, kā Girgesons gūst vārtus otro spēli pēc kārtas

LETA

Latviešu hokejists Zemgus Girgensons trešdien izcēlās ar vārtu guvumu otrajā mačā pēc kārtas, tomēr viņa pārstāvētā Bufalo "Sabres" komanda Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta spēlē viesos ar rezultātu 2:3 (0:0, 1:1, 1:1, 0:1) pagarinājumā piekāpās Ņujorkas "Islanders".

Šis Girgensonam bija vien trešais precīzais metiens šosezon, "Sabres" hokejistiem piedzīvojot piekto zaudējumu pēdējo sešu maču laikā.

Girgensons spēles 30.minūtē panāca izlīdzinājumu 1:1, kad saņēma Džeka Aikela piespēli no aizvārtes un bija sekmīgākais cīņā vārtu priekšā. Trešās trešdaļas vidū Kails Okposo jau izvirzīja vadībā "Sabres", kas pārsvaru izlaida 69 sekundes pirms pamatlaika beigām, izlīdzinājumu panākot Džošam Beilijam. Šis vārtu guvums tika apstiprināts vien pēc atkārtojuma skatīšanās - "Sabres" vārtsargs Robins Lēners ripu atsita, tomēr tā pavisam nedaudz bija šķērsojusi vārtu līniju.

Savukārt uzvaru pagarinājuma otrajā minūtē izrāva Metjū Barzals.

Girgensons šajā mačā laukumā pavadīja 14 minūtes un 14 sekundes, kuru laikā izpildīja četrus metienus pa vārtiem, pielietoja četrus spēka paņēmienus un dueli noslēdza ar neitrālu lietderības koeficientu.

Girgensons vārtus guva arī iepriekšējā mačā, kas pirms Ziemassvētku pārtraukuma tika aizvadīts 23.decembrī, bet pirms tam viņš nebija izcēlies kopš 14.oktobra.

Zīmīgi, ka pirms šīs spēles "Islanders" komanda bija otrā rezultatīvākā komanda līgā, kamēr "Sabres" ir guvusi vismazāk vārtus.

Šosezon Girgensons 32 spēlēs atzīmējies ar trim vārtiem un trim rezultatīvām piespēlēm, kā arī nopelnījis negatīvu lietderības koeficientu -1.

Bufalo klubs ar 26 punktiem 37 spēlēs saglabā pēdējo, 16.vietu Austrumu konferencē, bet "Islanders" ar 44 punktiem ir astotajā pozīcijā. Visas līgas ieskaitē "Sabres" apsteidz vienīgi Arizonas "Coyotes" komandu, kas tikusi pie 23 punktiem.

Nākamajā mačā "Sabres" hokejisti 29.decembrī viesosies pie Ņūdžersijas "Devils", bet pēc tam atgriezīsies Ņujorkā, kur 1.janvārī ar vietējo "Rangers" komandu aizvadīs Ziemas klasikas spēli zem klajas debess.

Girgensons NHL aizvada savu piekto sezonu, taču iepriekšējās četrās "Sabres" izslēgšanas turnīrā netika.