foto: AP
Ernests Gulbis gadu noslēdz ATP ranga 199.vietā
Citi sporta veidi
2017. gada 27. decembris, 09:50

Ernests Gulbis gadu noslēdz ATP ranga 199.vietā

Kasjauns.lv/LETA

Latvijas pirmā rakete vīriešu tenisā Ernests Gulbis jaunākajā šīs nedēļas ATP rangā pakāpies par vienu vietu, tādējādi šo gadu viņš noslēgs 199.pozīcijā.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Novembrī 29 gadus vecais Gulbis pirmo reizi kopš maija atgriezās pasaules ranga divsimtniekā, tobrīd esot 199.vietā, taču pēc tam divas nedēļas pēc kārtas zaudēja pa pozīcijai, bet mēneša izskaņā viņš pakāpās uz 200.vietu, bet šonedēļ veica kāpumu par vienu pozīciju.

Latvietis šī gada 15.maijā publicētajā pasaules rangā noslīdēja uz 207.vietu, pēc tam nolaižoties arī līdz 589.pozīcijai, taču kopš jūlija sāka pakāpenisku kāpumu.

Gulbis savu sezonas noslēdzošo maču aizvadīja oktobra beigās, kad, startējot ar īpašo ielūgumu, atgriezās ATP apritē un Vīnes "ATP World Tour 500" sērijas turnīra pirmajā kārtā bez lieliem variantiem ar 3-6, 3-6 zaudēja francūzim Žilam Simonam. Latvijas tenisists ATP pamatturnīros nav uzvarējis kopš ASV atklātā čempionāta.

ATP rangā Gulbim iepriekš lielāks kāpums padevās tieši pēc ASV atklātā čempionāta, kur viņš aizkļuva līdz otrajai kārtai, tajā zaudējot nākamajam šī turnīra finālistam Kevinam Andersonam no Dienvidāfrikas Republikas (DĀR). Pirms ASV atklātā čempionāta latvietis bija atrodams ranga 255.pozīcijā, pēc sezonas noslēdzošā "Grand Slam" turnīra veicot kāpumu par 45 pozīcijām.

Gulbis jau ilgu laiku cīnījies ar veselības problēmām un šogad turnīros lielākoties piedalījās ar aizsargāto rangu vai organizatoru piešķirtiem īpašajiem ielūgumiem. Tāpat novembrī krievu modele Tamara Kopalejšvili, kura ilgāku laiku bija latvieša draudzene, sociālajos tīklos pavēstīja, ka apprecējusies ar tenisistu.

Tikmēr Latvijas otrā rakete šobrīd ir Mārtiņš Podžus, kurš jaunākajā rangā zaudējis vienu vietu un tagad atrodas 561.vietā. Savukārt šogad uz brīdi Gulbim valsts pirmās raketes godu atņēmušais Miķelis Lībietis, kurš novembrī guva smagu Ahileja cīpslas traumu, pēc kuras paredzama ilgstoša atlabšana, šonedēļ zaudējis trīs vietas, atkāpjoties uz 1140.pozīciju.

Vēl no Latvijas sportistiem Artūrs Lazdiņš saglabājis 1390.vietu, kamēr dalītā 1606.vietā atrodas Roberts Grīnvalds, Jānis Podžus un Krišjānis Stabiņš.

Stabiņš šī gada sākumā bija sparingpartneris Aļonai Ostapenko, bet vēlāk trenēja ASV pārstāvi Varvaru Ļepčenko, tāpēc pats šogad nav daudz spēlējis.

Pasaules ranga pirmajā desmitniekā izmaiņas nav notikušas, jo vadošie tenisisti jau labu laiku kā sezonu noslēguši.

Ranga līdera godu saglabājis Rafaels Nadals no Spānijas, kurš gadu noslēgs pirmās raketes godā, bet viņam seko šveicietis Rodžers Federers. Tikmēr trešais ir ATP sezonas noslēguma turnīrā uzvarējušais bulgārs Grigors Dimitrovs.

Ceturto vietu ieņem Vācijas talants Aleksandrs Zverevs, piektais ir austrietis Dominiks Tīms, kuram seko horvāts Marins Čiličs. Septīto vietu ieņem beļģis Dāvids Gofēns, kurš Deivisa kausa finālā uzvarēja savās abās vienspēlēs, kas gan neļāva tikt pie trofejas, kamēr astotajā pozīcijā atrodas amerikānis Džeks Soks. Savukārt labāko desmitnieku noslēdz šveicietis Stens Vavrinka un spānis Pavlo Karrenjo-Busta.

Novembrī no ranga pirmā desmitnieka izkrita brits Endijs Marejs un serbs Novāks Džokovičs, kuri veselības likstu dēļ sezonas otrajā pusē nespēlē. Džokovičs no labāko desmitnieka izkritis pirmo reizi kopš 2008.gada, atrodoties 12.vietā, kamēr Marejs ir vien 16.pozīcijā.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Tikmēr ATP dubultspēļu rangā Lībietis saglabājis 181.pozīciju. Savukārt Rūdolfs Mednis dubultspēlēs ieņem 1453.vietu, kamēr Mikus Losbergs atrodas 1483.pozīcijā.