Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Baltkrievu tenisiste Azarenka ģimenes problēmu dēļ nepiedalīsies sezonas pirmajā turnīrā
foto: EPA
Viktorija Azarenka turpina tiesāties ar sava bērna tēvu.
Citi sporta veidi

Baltkrievu tenisiste Azarenka ģimenes problēmu dēļ nepiedalīsies sezonas pirmajā turnīrā

LETA

Baltkrievijas tenisiste Viktorija Azarenka, turpinot tiesāties ar sava bērna tēvu, atsaukusi dalību no sezonas ievada WTA turnīra Jaunzēlandes galvaspilsētā Oklendā, kas liek apšaubīt arī viņas iespējas vēlāk janvārī piedalīties Austrālijas atklātajā čempionātā.

Baltkrievu tenisiste Azarenka ģimenes problēmu dēļ...

Azarenka nevienā turnīrā nav piedalījusies kopš Vimbldonas čempionāta jūlijā un arī šīs sezonas sākums viņai iekavēsies.
Pēc tam, kad viņa izšķīrās ar savu partneri un šobrīd vienu gadu vecā bērna tēvu Billiju Makīdžu, kurš iesniedzis tiesā prasību par aizbildniecību, viņai nav iespējams kopā ar bērnu atstāt Kalifornijas štatu, ASV.
Azarenka, kura šobrīd pasaules rangā ir 210.vietā, bet savulaik bija arī tā līdere, Kalifornijā treniņos gatavojās jaunajai sezonai, kuru cerēja sākt nākamajā nedēļā Oklendā, tomēr tagad viņa savu dalību no šī turnīra atsaukusi.
Joprojām ir spēkā ASV tiesas izdotais rīkojums, ka baltkrieviete nevar atstāt Kalifornijas štatu, kamēr nav izbeigta tiesāšanās ar Makīdžu. Šīs tiesāšanās dēļ Azarenka rudenī nepiedalījās arī ASV atklātajā čempionātā.
Baltkrieviete pēc bērna piedzimšanas sacensību apritē atgriezās jūnijā, kad tika līdz otrajai kārtais Maljorkas WTA "International" turnīrā, bet pēc tam sasniedza ceturto kārtu Vimbldonas čempionātā.
Azarenka 2012. un 2013.gadā spēlēja "US Open" finālos, abos piekāpjoties Serēnai Viljamsai. Tajos pašos gados viņa izcīnīja savus vienīgos "Grand Slam" titulus, divus gadus pēc kārtas triumfēdama Austrālijas atklātajā čempionātā.