foto: LETA
FOTOREPORTĀŽA: Sporta gada balvas krāšņā pasniegšanas ceremonija
Aktieri no filmas "Sapņu komanda 1935" "Latvijas Gada balvas sportā 2017" apbalvošanas ceremonijā pasniedz balvu labākajai komandai.
Sporta zvaigznes
2017. gada 22. decembris, 09:14

FOTOREPORTĀŽA: Sporta gada balvas krāšņā pasniegšanas ceremonija

Kasjauns.lv/LETA

21. decembra vakarā kinoteātrī "Splendid Palace" notika "Gada balvas sportā 2017" balvu pasniegšanas svinīgā ceremonija. To vadīja Uģis Joksts un Inese Vaikule, bet pasākumā, kas pulcēja Latvijas labākos sportistus un sporta dzīves organizētājus, uzstājās Agnese Rakovska, Dināra Rudāne, Evilena Protektore, Normunds Rutulis un Daumants Kalniņš, grupas “Very Cool Peoples” pavadībā.

"Gada balva sportā 2017" pasniegšanas ceremonija

2017. gada 21. decembrī kinoteātrī "Splendid Palace" notika "Gada balvas sportā 2017" balvu pasniegšanas svinīgā ceremonija.

gallery icon

Ceremonijā par Latvijas šī gada labākajiem sportistiem tika nosaukti basketbolists Kristaps Porziņģis un tenisiste Aļona Ostapenko. Porziņģis Latvijas gada labākā sportista balvu saņēmis otro gadu pēc kārtas, bet Ostapenko šī ir pirmā valsts labākās sportistes balva karjerā.
Nominācijā "Labākais Latvijas treneris" uzvarēja svarcelšanas treneris Eduards Andruškevičs, kurš atlabst pēc operācijas un viņa vietā balvu saņēma audzēkne Koha. Zīmīgi, ka Andruškevičs un viņa audzēknis Plēsnieks sākotnēji nebija starp Latvijas Olimpiskā komitejas (LOK) izvirzītajiem kandidātiem uz balvām savās kategorijās.
"Labākās Latvijas sporta spēļu komandas" balvu ieguva vīriešu basketbola izlase, kas Eiropas čempionātā izcīnīja piekto vietu. Uz balvu pretendēja arī dāmu basketbola valstsvienība, kas Eiropā bija sestā un izcīnīja ceļazīmi uz nākamā gada Pasaules kausu, kā arī vīriešu hokeja izlase, kas planētas meistarsacīkstēs bija desmitā, paliekot soļa attālumā no ceturtdaļfināla.

Sportistu svinības! "Gada balva sportā 2017" pasniegšanas ceremonijas aizkulises

2017. gada 21. decembrī kinoteātrī "Splendid Palace" notika "Gada balvas sportā 2017" balvu pasniegšanas svinīgā ceremonija.

gallery icon


Sprintere Gunta Latiševa-Čudare tika atzīta par 2017.gada Latvijas sporta uzlecošo zvaigzni. Viņa šogad uzvarēja Eiropas U-23 čempionāta 400 metru distancē, bet pasaules čempionātā bija ātrākā no Eiropas skrējējām, noslēgumā ierindojoties 12.vietā. Savukārt pasaules Universiādē viņa izcīnīja sudrabu 200 metru skrējienā.
Balvu "Labākā Latvijas komanda individuālajos sporta veidos" saņēma bobsleja četrinieku ekipāža ar pilotu Oskaru Melbārdi un stūmējiem Daumantu Dreiškenu, Arvi Vilkasti un Jāni Strengu, kuri pasaules čempionātā izcīnīja ceturto vietu. Zīmīgi, ka šī četrotne šo balvu saņēma arī pērn, kad triumfēja planētas meistarsacīkstēs.
Balvu "Labākais tehnisko sporta veidu sportists" saņēma šī gada pasaules čempions motokrosā MX2 klasē Pauls Jonass. Šajā nominācijā starp pretendentiem bija arī Eiropas čempions spīdvejā Andžejs Ļebedevs un Eiropas vicečempions rallijkrosā "Super 1600" klasē Artis Baumanis.
Nominācijā "Gada sporta notikums Latvijā" uzvarēja Jūrmalā notikušais Eiropas čempionāts pludmales volejbolā. Šim pasākumam par šo balvu konkurenci sastādīja Latvijas un Lietuvas basketbola izlašu pārbaudes spēle "Arēnā Rīga", kā arī pasaules čempionāta posms rallijkrosā.
Par gada paraugu sportā tika nosaukts hokeja vārtsargs Edgars Masaļskis, kurš aprīli teica atvadas Latvijas izlasei, bet tagad turpina trenera gaitas.