foto: Vida Press
Girgensons un "Sabres" pārtrauc septiņu zaudējumu sēriju
Zemgus Girgensons cīnās pretinieku vārtu priekšā.
Hokejs
2017. gada 25. novembris, 11:19

Girgensons un "Sabres" pārtrauc septiņu zaudējumu sēriju

LETA

Latviešu uzbrucēja Zemgus Girgensona pārstāvētā Bufalo "Sabres" vienība piektdien izcīnīja uzvaru Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta spēlē, pārtraukdama septiņu zaudējumu sēriju.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

"Sabres" savā laukumā ar rezultātu 3:1 (0:0, 1:0, 2:1) pārspēja Edmontonas "Oilers", kas cieta ceturto zaudējumu pēdējās piecās spēlēs.

Mača rezultātu sešas minūtes pirms otrā perioda beigām atklāja "Sabres" zviedru uzbrucējs Jākobs Jūsefsons, kuram šie bija pirmie vārti sezonā, bet trešās trešdaļas pirmajā minūtē Džeks Aikels pēc uzmetiena "Oilers" vārtiem dubultoja mājinieku pārsvaru.

Kad līdz pamatlaika beigām bija palikusi nepilna minūte, Kails Okposo ieraidīja ripu tukšos Edmontonas vienības vārtos, taču laukuma saimniekiem neizdevās nospēlēt "sausā", jo 20 sekundes pirms finālsvilpes, laukumā esot arī Girgensonam, "Oilers" franču uzbrucējs Joans Ovitū guva goda vārtus.

Girgensons, spēlējot ceturtajā uzbrucēju virknējumā ar Jūhanu Lāšonu un Kailu Kriskulo, uz ledus pavadīja desmit minūtes un 40 sekundes, kuru laikā veica trīs metienus, izpildīja vienu spēka paņēmienu un tika pie negatīva lietderības koeficienta -1.

Girgensons šosezon 19 mačos atzīmējies ar vieniem vārtiem un divām rezultatīvām piespēlēm, kā arī negatīvu lietderības koeficientu -1. Šos trīs punktus viņš nopelnīja divu spēļu laikā, darbojoties vienā virknējumā ar Aikelu un Džeisonu Pominvilu

Bufalo vienība ar 16 punktiem 23 saglabā pēdējo, 16.vietu Austrumu konferencē.