foto: AP/Scanpix/LETA
NHL jaunpienācēja Lasvegasas "Golden Knights" ziedos apšaudē cietušajiem
Jaunā NHL kluba "Golden Knights" komandas biedri sveic Kolinu Milleru ar gūtajiem vārtiem pārbaudes spēlē pret "Avalanche".
Hokejs
2017. gada 3. oktobris, 21:24

NHL jaunpienācēja Lasvegasas "Golden Knights" ziedos apšaudē cietušajiem

LETA

Nacionālās hokeja līgas (NHL) jaunpienācēja Vegasas "Golden Knights" paziņojusi, ka ziedos apšaudē Lasvegasā cietušajiem, kā arī atcēlusi otrdien paredzēto pirmssezonas fanu pasākumu.

Lasvegasa sēro pēc nāvējošās apšaudes kantrimūzikas festivālā

gallery icon
37

Jau ziņots, ka ASV pilsētā Lasvegasā svētdienas vakarā brīvdabas kantrimūzikas festivālā notika apšaude, kurā nogalināti 59, bet ievainoti 527 cilvēki.

"Mūsu domas ir ar cietušajiem un mēs darīsim, ko varēsim, lai palīdzētu upuriem, viņu ģimenēm un pārējiem. Kluba fonds veiks ziedojumu palīdzības pasākumiem. Sākot ar otrdienu, "Golden Knights" hokejisti piedalīsies pasākumos, paužot atbalstu," teikts kluba paziņojumā.

Tāpat klubs paziņoja, ka tiek atcelts pirmssezonas fanu pasākums.

Jaunā NHL sezona sāksies trešdien, bet "Golden Knights" pirmo maču aizvadīs piektdien, kad viesosies pie Dalasas "Stars". Savukārt savā laukumā pirmais mačs tiks aizvadīts nākamajā otrdienā pret Arizonas "Coyotes".

Nāvējoša apšaude brīvdabas kantrimūzikas festivālā Lasvegasā

ASV pilsētā Lasvegasā svētdienas vakarā (pirmdien pēc Latvijas laika) apšaudē brīvdabas kantrimūzikas festivālā nogalināti vairāk nekā 20 un ievainoti vairāk ...

gallery icon
35

"Golden Knights" ir pirmā profesionālā komanda ASV kazino galvaspilsētā.

"Golden Knights" komandas iekļaušana līgā ir pirmā paplašināšanās kopš 1997.gada, kad NHL piekrita izveidot vienības Nešvilā, Atlantā, Kolumbusā un Minesotā. Atlanta, kuras franšīze pēc tam pārcēlās uz Vinipegu, un pārējās komandas par pievienošanos līgai tolaik maksāja 80 miljonus ASV dolāru. Savukārt tagad Lasvegasas vienības īpašniekam Bilam Folijam jāmaksā pusmiljardu ASV dolāru (440 miljoni eiro), kas tiks sadalīts pārējām 30 līgas komandām.