foto: Ieva Lūka/LETA
Trampa izgudrotie noteikumi izšķīruši brāļus Porziņģus. Kristaps pirmo reizi viens Ņujorkā
Basketbolista aģents Jānis Porziņģis (no kreisās), latviešu basketbolists Kristaps Porziņģis un menedžeris Mārtiņš Porziņģis piedalās preses konferencē, kurā informē par latviešu basketbolista nākotnes plāniem saistībā ar Latvijas izlasi.
Sporta zvaigznes
2017. gada 1. oktobris, 14:45

Trampa izgudrotie noteikumi izšķīruši brāļus Porziņģus. Kristaps pirmo reizi viens Ņujorkā

Kasjauns.lv

ASV prezidents Donalds Tramps netiešā veidā izšķīris brāļus Porziņģis, vēsta ASV mediji.

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) Ņujorkas "Knicks" kluba zvaigznes Kristapa Porziņģa brāļiem Jānim un Mārtiņam ir beigusies darba vīza un pašlaik viņiem nav iespējams atgriezties ASV, vēsta "New York Daily News".

Jānis ASV strādāja kā Porziņģa aģents, bet Mārtiņš Latvijas slavenākā basketbolista menedžeris, tomēr tagad abiem būs jāiesniedz pierādījumi, ka viņi Kristapam ir "ļoti būtiski". Šāda juridiska nianse ASV likumdošanā ir parādījusies kopš Donalda Trampa stāšanās amatā, kas attiecināma uz filozofiju: "Pērc amerikāņu preci un pieņem darbā amerikāni."

Vēl gadu iepriekš nekādu problēmu ar darba atļaujām Porziņģu brāļiem nebija.

Grūti spriest, vai šajā ASV juridiskajā sistēmā tiek ņemts vērā, ka Kristaps ar saviem brāļiem ir ļoti tuvs un viņi palīdz basketbola zvaigznei gan ar padomiem, gan dažādiem sadzīves darbiem, gan arī pavada laiku kopā. 

Kristaps sarunā ar "Daily News" pauda cerību, ka drīz šī problēma tiks nokārota: "Es ceru, ka viņi saņems darba atļaujas. Domāju, ka viss būs kārtībā, tomēr šogad tas prasa daudz ilgāku laiku nekā iepriekš.

Interesanti, ka šī ir pirmā reize, kad Kristaps Ņujorkā ir viens pats bez neviena no savas ģimenes, tomēr ASV prese uzsver, ka Porziņģis diez vai ir pavisam apjucis un izkritis no savas komforta zonas, jo viņš vairākus gadus nodzīvoja viens Spānijā.