foto: Vida Press
Apkaunojošs video. Viens no "Knicks" līderiem gada laikā nav iemācījies komandas biedra Mindauga Kuzminska vārdu un uzvārdu
Mindaugs Kuzminsks video laikā neslēpa, ka šādu komandas biedra zināšanu trūkumu uzskata par necienīgu.
Sporta zvaigznes
2017. gada 27. septembris, 14:12

Apkaunojošs video. Viens no "Knicks" līderiem gada laikā nav iemācījies komandas biedra Mindauga Kuzminska vārdu un uzvārdu

Kasjauns.lv

NBA komandas ar mediju dienu uzsākušas oficiālo gatavošanos jaunajai sezonai. Daudz pārmaiņas piemeklējušas ar Latvijas basketbola spilgtākās zvaigznes Kristapa Porziņģa pārstāvēto Ņujorkas "Knicks".

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Komandu pametuši abi pagājušās sezonas skaļākie uzvārdi komandā - Karmelo Entonijs un Deriks Rouzs, bet pievienojušies tādi meistarīgi spēlētāji kā Tims Hārdavejs juniors, Eness Kanters, Dags Makdermots, Maikls Bīzlijs Ramons Sešons, Džarets Džeks un šogad draftētais atlētiskais saspēles vadītājs no Francijas Frenks Ntilikina, ar kuru tiek saistītas lielas cerības nākotnē.

Tomēr paredzams, ka uzbrukumā pirmā vijole tiks uzticēta lielisku Eiropas čempionātu aizvadījušajam Kristapam Porziņģim, kuram gana nozīmīgi palīgi varētu būt pagājušajā sezonā jau spēlējušie Kortnijs Lī, Vilijs Ernangomess, Mindaugs Kuzminsks un Joakims Noā.

Mediju dienas laikā spēlētāji fotografējas, atbild uz žurnālistu jautājumiem, ļauj ieskatīties savā ikdienā un jūtas ļoti atbrīvoti. Diezgan apkaunojošā situācijā todien nokļuva "Knicks", visticamāk, pamatsastāva uzbrūkošais aizsargs Kortnijs Lī, kuram tika prasīts, lai viņš pasaka sava lietuviešu komandas biedra Mindauga Kuzminska vārdu un uzvārdu. Šis uzdevums meistarīgajam basketbolistam bija krietni par sarežģītu. Beigās, kad ar milzīgu Kuzminska palīdzību viņš paveica "neiespējamo misiju", Lī atzina, ka tāpat nekad dzīvē vairs to nemēģinās pateikt, jo lietuvietis komandā tiek saukts par "Kuz".

foto: Reuters/Scanpix/LETA
Kortnijs Lī šosezon varētu būt viens no Ņujorkas "Knicks" galvenajiem balstiem gan perimetra aizsardzībā, gan uzbrukumā.

Kuzminsks septembra sākumā, neskatoties uz muguras problēmām, palīdzēja Lietuvas izlasei Eiropas čempionātā, kur bija viens no komandas neapšaubāmiem līderiem. Mindauga individuāli veiksmīgais sniegums gan mūsu kaimiņvalsts izlasei nepalīdzēja pietiekami un kontinenta meistarsacīkstēs nācās samierināties ar pēdējos gados vienu no zemākajām vietām - devīto.

Ņujorkas "Knicks" šobrīd pilnā sastāvā aktīvi gatavojas jaunajai sezonai un pirmo pārbaudes spēli aizvadīs jau pēc nedēļas - 3. oktobrī, kad savā laukumā "Madison Square Garden" spēkosies ar citu pilsētas komandu Bruklinas "Nets". Savukārt regulāro sezonu ņujorkieši iesāks ar ļoti interesantu izbraukuma spēli, kur tiksies ar sava līdzšinējā līdera Karmelo Entonija pārstāvēto Oklahomsitijas "Thunder", kuru aktīvā darbība starpsezonā ļāva piesaistīt vēl vienu NBA superzvaigzni Polu Džordžu.