foto: EPA/LETA
Noskaties, kā mūsu daiļslidošanas zvaigzne Vasiļjevs iesāk jauno sezonu
Deniss Vasiļjevs šīs sezonas gatavošanos noteikti būs pakārtojis Phjončhanas olimpiskajām spēlēm.
Citi sporta veidi
2017. gada 14. septembris, 23:35

Noskaties, kā mūsu daiļslidošanas zvaigzne Vasiļjevs iesāk jauno sezonu

LETA

Latvijas labākais daiļslidotājs Deniss Vasiļjevs sezonas ievadā ceturtdien guva piekto vietu Itālijā notiekošo Starptautiskās slidošanas savienības (ISU) Izaicinājuma sērijas sacensību īsajā programmā.

Vasiļjevs savā sezonas pirmajā startā savāca 76,17 punktus, kas par pieciem punktiem atpaliek no viņa personīgā rekorda.

Denisa Vasiļjeva īsā programma Lombardijā:

Pārliecinoši labāko rezultātu ceturtdien sasniedza šī gada pasaules vicečempions Šuma Uno no Japānas, kurš nopelnīja 104,87 punktus, tuvākos konkurentus apsteidzot par vairāk nekā 20 punktiem.

Izvēles programmu vīri aizvadīs sestdien.

Kā vēstīts, Vasiļjevs, kurš augustā nosvinēja pilngadību, pavasarī izcīnīja 14.vietu pasaules čempionātā, kas ļāva Latvijai garantēt ceļazīmi uz olimpiskajām spēlēm, kuru, visticamāk, arī izmantos viņš pats.

Latvija Ziemas olimpiskajās spēlēs daiļslidošanā nav tikusi pārstāvēta jau kopš 1994.gada, bet nākamgad Vasiļjevam pievienosies arī viena dāma, kurām ceļazīmi nopelnījusi Angelina Kučvaļska, tomēr šeit uz to varētu pretendēt arī Diāna Ņikitina.

Vasiļjevs pasaules čempionātā 14.vietu guva otro gadu pēc kārtas. Tāpat viņš šogad izcīnīja septīto vietu Eiropas meistarsacīkstēs, bet pērn tika pie sudraba medaļas Jaunatnes olimpiskajās spēlēs.