foto: AFP/Scanpix/LETA
14 sekundes var izrādīties liktenīgas futbolista daudzmiljonu pārējai
Portugāles izlases pussargs Adrjēns Silva.
Futbols
2017. gada 6. septembris, 17:38

14 sekundes var izrādīties liktenīgas futbolista daudzmiljonu pārējai

LETA

Anglijas futbola premjerlīgas klubs Lesteras "City" par 14 sekundēm nokavējis iegādātā Portugāles izlases pussarga Adrjēna Silvas reģistrēšanu, līdz ar to līdz nākamā gada janvārim var palikt bez šī futbolista pakalpojumiem, vēsta britu mediji.

Lesteras "City" transfēru perioda pēdējā dienā, 31.augustā, no Portugāles kluba Lisabonas "Sporting" par 22 miljoniem sterliņu mārciņu (24 miljoniem eiro) iegādājās 28 gadus veco Silvu, taču Starptautiskā Futbola federāciju asociācijas (FIFA) darījuma dokumentus saņēmusi 14 sekundes pēc pāreju loga aizvēršanās.

"Sadarbojamies ar futbolistu un "Sporting", lai atrisinātu šo problēmu, kas saistīta ar futbolista reģistrāciju un mēģinām rast risinājumu," raidsabiedrība BBC citē Lesteras "City" preses sekretāra paziņojumu.

Kā vēsta "Sky Sports", Lesteras kluba pārstāvji uzskata, ka dokumentus iesnieguši laicīgi, turpretī FIFA transfēru sistēmā darījums reģistrējies vēlāk.

Lesteras "City" mēģina pārsūdzēt šobrīd nereģistrēto darījumu, bet neveiksmīgas apelācijas gadījumā Silva nevares spēlēt līdz nākamā gada janvārim.

Silva futbolista gaitas sāka savā dzimtenē Francijā, bet agrā jaunībā pārcēlās uz tēva mītnes zemi Portugāli, kur 2002.gadā nonāca "Sporting" sistēmā. Profesionāļa karjeras laikā viņš ticis izīrēts arī Izraēlas klubam Haifas "Maccabi" un Portugāles komandai "Academica".

Silva aizvadījis 20 spēles Portugāles izlases sastāvā un guvis vienus vārtus. Pērn viņš Portugāles valstsvienības sastāvā tika kronēts par Eiropas čempionu.

Lesteras "City" 2015.gadā pārsteidzoši kļuva par Anglijas premjerlīgas čempioni, bet iepriekšējā sezonā ieņēma 12.vietu. Jauno sezonu Lesteras klubs sācis ar vienu uzvaru un diviem zaudējumiem, kas dod 15.pozīciju kopvērtējuma tabulā.