foto: AFP/Scanpix/LETA
Beļģija mača izskaņā nolauž Lielbritāniju un čempionātu sāk ar rezultatīvu uzvaru
Potenciālo D apakšgrupas pastarīšu spēles sākums bija līdzīgs un nevienai komandai neizdevās iegūt lielu punktu pārsvaru.
Basketbols
2017. gada 1. septembris, 16:36

Beļģija mača izskaņā nolauž Lielbritāniju un čempionātu sāk ar rezultatīvu uzvaru

LETA

40.Eiropas čempionāta finālturnīra basketbolā vīriešiem pirmajā spēlē D grupā, kurā cīnīsies arī Latvija, piektdien Beļģija ar rezultātu 103:90 (24:26, 30:27, 19:14, 30:23) Stambulā pārspēja Lielbritāniju.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Potenciālo D apakšgrupas pastarīšu spēles sākums bija līdzīgs un nevienai komandai neizdevās iegūt lielu punktu pārsvaru. Pirmais lielākais atrāviens astoņu punktu attālumā trešajā ceturtdaļā padevās Lielbritānijai, tomēr Beļģija otrā puslaika vidū pārņēma iniciatīvu un turpinājumā guva diezgan ērtu uzvaru.

Ar 21 punktu uzvarētājiem izcēlās Maksims de Zēvs, 19 punktus sakrāja Sems van Rosoms, kurš izdarīja arī piecas rezultatīvas piespēles, bet 18 punktus sakrāja Džonatans Tabu.

Britiem rezultatīvākais, arī ar 21 punktu bija Gabriels Olaseni, kurš izcīnīja 11 atlēkušās bumbas, kamēr Dens Klārks guva 20 punktus un atdeva piecas rezultatīvas piespēles.

Nākamajā D apakšgrupas spēlē piektdien plkst. 17 sāksies Latvijas un potenciālās apakšgrupas favorītes Serbijas spēle, bet pirmo kārtu noslēgs sacensība starp mājinieci Turciju un Krieviju, kas sāksies plkst. 21.

Pēc apļa cīņām katras apakšgrupas četras labākās komandas iekļūs izslēgšanas turnīrā, kas arī norisināsies Stambulā.

Eiropas čempionāts ilgs līdz 17.septembrim.