foto: Vida Press
Zemgus Girgensons palicis par pēdējo "Sabres" brīvo aģentu
Girgensons 75 mačos izcēlās ar septiņiem vārtiem un deviņām rezultatīvām piespēlēm, kā arī negatīvu lietderības koeficientu -7.
Hokejs
2017. gada 1. augusts, 12:55

Zemgus Girgensons palicis par pēdējo "Sabres" brīvo aģentu

LETA

Nacionālās hokeja līgas (NHL) komanda Bufalo "Sabres" otrdien noslēdza divu gadu līgumu ar aizsargu Neitanu Boljū, līdz ar to latviešu uzbrucējs Zemgus Girgensons palicis par vienīgo vienības spēlētāju, kurš joprojām ir brīvā aģenta statusā.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Boljū "Sabres" komandā nokļuva jūnijā, pārnākot no Monreālas "Canadiens", tomēr viņu neapmierināja sākotnējais līguma piedāvājums un aizsargs vērsās arbitrāžas tiesā. Lai izvairītos no lietas izskatīšanas, "Sabres" piekrita nākamajos divos gados Boljū maksāt 4,8 miljonus dolāru (četrus miljonus eiro).

Pagājušajā sezonā Boljū 74 spēlēs izcēlās ar četriem vārtiem un 24 rezultatīvām piespēlēm, nopelnot gandrīz tikpat punktus cik viņš bija savācis iepriekšējos četros karjeras gados kopā.

Kā vēsta Ziemeļamerikas mediji, par pēdējo "Sabres" komandas ierobežoti brīvo aģentu tagad palicis Girgensons, kuram jūnija beigās tika piedāvāts kvalifikācijas līgums. Girgensons drīkst saņemt līguma piedāvājumus no citām NHL komandām, bet "Sabres" tādā gadījumā 48 stundas laika, lai piedāvātu līdzvērtīgus nosacījumus.

Līdzīga situācija bija arī pērn, kad abas puses vienošanos par līgumu panāca vien septembra sākumā. Pagājušajā sezonā latvietis pelnīja 1,15 miljonus ASV dolāru (1,02 miljoniem eiro) un kvalifikācijas līguma ietvaros nākamajā sezonā viņa atalgojums nedrīkst samazināties.

Iepriekšējā sezonā Girgensons 75 mačos izcēlās ar septiņiem vārtiem un deviņām rezultatīvām piespēlēm, kā arī negatīvu lietderības koeficientu -7. Tā bija viņa mazrezultatīvākā NHL sezona karjerā, no iepriekšējās sezonas, kas arī nebija pārāk veiksmīga, atpaliekot par diviem punktiem.