foto: AP/Scanpix/LETA
Novaks Džokovičs šosezon vairs nespēlēs
Novaks Džokovičs elkoņa traumu guva Vimbldonā.
Citi sporta veidi
2017. gada 26. jūlijs, 16:12

Novaks Džokovičs šosezon vairs nespēlēs

LETA

Titulētais serbu tenisists Novaks Džokovičs elkoņa traumas dēļ šosezon turnīros vairs nepiedalīsies, trešdien paziņoja sportists.

Džokovičs traumas dēļ šomēnes nespēja pabeigt Vimbldonas čempionāta ceturtdaļfināla spēli pret čehu Tomāšu Berdihu, turklāt jau tad bija runas, ka serbam būs jāizlaiž ilgāks laika posms.

Kā trešdien norādīja Džokovičs, viņš ar elkoņa traumu sadzīvo jau teju pusotru gadu.

Savukārt šīs nedēļas sākumā medijos parādījās informācija, ka 30 gadus vecais Džokovičs nepiedalīsies šīs sezonas noslēdzošajā "Grand Slam" turnīrā - ASV atklātajā čempionātā, taču tas vēl netika apstiprināts oficiāli.

"Profesionāli šis man nav viegls lēmums, tomēr cenšos skatīties no pozitīvās puses. Vēlos tenisu spēlēt vēl daudzus gadus," pauda Džokovičs.

"Visi ārsti, ar kuriem konsultējos ne tikai Serbijā, bet arī ārzemēs, piekrita, ka šis savainojums pieprasa atpūtu," izteicās spēlētājs. "Darīšu visu iespējamo, lai atveseļotos."

Zīmīgi, ka līdz ar to Džokovičs pirmo reizi kopš tālā 2004.gada izlaidīs "Grand Slam" turnīru. Līdz šim viņš bija piedalījies 51.šāda līmeņa sacensībās pēc kārtas.

Džokovičs par "Grand Slam" turnīru čempionu kļuvis 12 reizes, tostarp divas reizes ASV atklātajā čempionātā, kas tagad viņam būs jāizlaiž.

Džokovičš kopš pagājušā gada Francijas atklātā čempionāta nav izcīnījis nevienu "Grand Slam" titulu un kopumā nepilna gada laikā uzvarējis tikai trīs turnīros. Ne pārāk veiksmīgais sniegums pērnā gada rudenī maksāja arī pasaules ranga pirmās raketes godu, ko kopš tā laika ieņem Endijs Marejs. Tikmēr Džokovičs pašlaik noslīdējis jau uz ceturto pozīciju.