foto: Vida Press
Mūžībā devies vīrs, kurš laukumā aizsargāja visu laiku labāko hokejistu Veinu Grecki
Deivs Semenko mūžībā devies 59 gadu vecumā.
Sporta zvaigznes
2017. gada 30. jūnijs, 10:55

Mūžībā devies vīrs, kurš laukumā aizsargāja visu laiku labāko hokejistu Veinu Grecki

LETA

Ceturtdien 59 gadu vecumā pēc cīņas ar vēzi mūžībā aizgājis Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandas Edmontonas "Oilers" leģenda Deivs Semenko, kura uzdevums bija sargāt vienības zvaigzni Veinu Grecki, vēsta klubs.

Semenko no 1977. līdz 1987.gadam pārstāvēja "Oilers" komandu, divas reizes izcīnot Stenlija kausu. NHL karjeras nogalē viņš spēlēja arī Hārtfordas "Whalers" un Toronto "Maple Leafs" vienībās.

"Atcerēsimies Deivu kā neatlaidīgu cīnītāju, uzticamu komandas biedru, līdzjutēju mīluli un vienkārši draugu. Viņa slaveno cīņassparu uz ledus pārspēja tikai viņa laipnība un rūpes par pārējiem, kā arī asprātība un humora izjūta," teikts komandas paziņojumā.

foto: AP/Scanpix/LETA
Veins Greckis (pa kreisi) un Deivs Semenko bija labi draugi arī ārpus hokeja laukuma.

Semenko deviņas sezonas spēlēja kopā ar līgas zvaigzni Grecki, un policista lomu pildošajam hokejistam bija jāsargā komandas biedrs no pretiniekiem. Semenko līgā iedibināja arī kaušanās taktiku - dueļa laikā pārvelkot kreklu pāri pretinieka galvai un iegūstot kontroli pār cīņas gaitu.

Tāpat viņš 1983.gadā Edmontonā piedalījās trīs raundu paraugcīņā ar leģendāro bokseri Muhamedu Ali, kurš pērn aizgāja mūžībā 74 gadu vecumā.