foto: Reuters/Scanpix/LETA
Melīgais peldētajs Lohte esot domājis par pašnāvību
Raiens Lohte Riodežaneiro kļuva par olimpisko čempionu 4x200 metru brīvā stila stafetē, kurā viņš uzvarēja jau ceturto reizi pēc kārtas.
Citi sporta veidi
2017. gada 7. jūnijs, 16:17

Melīgais peldētajs Lohte esot domājis par pašnāvību

LETA

Skandalozais ASV peldētājs Raiens Lohte atklājis, ka domājis par pašnāvību pēc reibumā pastrādātās avantūras Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs, kas izraisīja starptautisku skandālu.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

"Pēc Rio es laikam biju nīstākais cilvēks pasaulē," Lohte sacīja ESPN. "Bija pat tā, ka raudāju un iedomājos cik labi būtu aizmigt un nekad nepamosties."

Uz jautājumu vai viņš apsvēris domu darīt sev galu, Lohte arzina: "Es domāju beigt visu dzīvi."

Iepriekš Lohte tika pieminējis depresiju, kas sekoja skandālam, kas izcēlās pēc tam, kad viņš un vēl trīs ASV peldētāji izdomāja, ka kādā degvielas uzpildes stacijā aplaupīti, piedevām ļaundaris bijis policists, kurš draudējis ar ieroci.

Peldētāju teiktas izraisīja pamatīgu skandālu, jo vēlāk izmeklēšanā atklājās, ka sportisti ir šo stāstu ir izdomājuši, izsaucot Brazīlijas oficiālo iestāžu sašutumu.

Lohtem 30. jūnijā beidzas piešķirtā desmit mēnešu diskvalifikācija. Tās laikā viņš piedalījās sacensībās, kas nebija ASV Peldēšanas federācijas kontrolē un plāno iekļūt komandā 2020.gada olimpiskajā komandā un startēt Tokijā, lai arī tad viņam jau būs 36 gadi.

Lohte Riodežaneiro kļuva par olimpisko čempionu 4x200 metru brīvā stila stafetē, kurā viņš uzvarēja jau ceturto reizi pēc kārtas, bet karjeras laikā amerikānis ticis pie 12 olimpiskajām godalgām, tai skaitā sešām zelta.