foto: Twitter.com
Latvijas basketbola talanti spoži atrādās NBA komandām. VIDEO
Rodions Kurucs (pa kreisi) un Anžejs Pasečņiks pierādījuši, ka tiešām var cerēt uz vietu NBA drafta pirmajā kārtā.
Basketbols
2017. gada 5. jūnijs, 13:22

Latvijas basketbola talanti spoži atrādās NBA komandām. VIDEO

Kasjauns.lv

Pagājušā NBA sezona kļuva vēsturiska Latvijas basketbolam, jo pirmo reizi pasaules spēcīgākajā basketbola līgā spēlēja divi mūsu basketbolisti - Kristaps Porziņģis un Dāvis Bertāns, bet jau pavisam drīz šis skaits varētu pieaugt. Pēc nepilnām trim nedēļām (22. jūnijā) gaidāmajā NBA draftā varētu tikt izvēlēti pat vairāki Latvijas basketbolisti, kuri šobrīd atrodas ASV, kur NBA komandām rāda savas prasmes un cenšas apliecināt piederību šai līgai.

21 gadu vecie Anžejs Pasečņiks un Rolands Šmits (Porziņģa vienaudži un jaunatnes izlases biedri), kuri aizvadījuši sekmīgas sezonas spēcīgajā Spānijas čempionātā un Eirokausos, kā arī 19 gadus vecais Rodions Kurucs ir iekrituši NBA skautu acīs un šobrīd reāli pretendē uz iespēju tikt izraudzītiem NBA draftā. Pasečņiks un Kurucs pēc ekspertu viedokļiem pat reāli pretendē uz vietu NBA drafta pirmajā kārtā, kas nozīmētu garantētu līgumu ar kādu no klubiem, ja, protams, spēlētājiem nav spēkā vienošanās ar kādu citu komandu.

Pasečņiks un Kurucs aizvadītajā nedēļas nogalē Losandželosā piedalījās NBA rīkotajos atklātajos treniņos, kuros klubu pārstāvji varēja klātienē novērtēt jauno talantu prasmes pirms NBA drafta ceremonijas. Pēc daudzu speciālistu domām, Latvijas sportisti atstāja ļoti atzīstamu iespaidu un savas pozīcijas noteikti nepasliktināja. Internetā pieejami video, kur abi Latvijas basketbola talanti parāda savas šķietami vājākās spēlēs nianses, kuras tomēr izrādās ir ļoti augstā līmenī - Rodions parāda, ka gana labi spēj realizēt metienus no distances, savukārt Anžejs apliecina, ka dribls un apspēlēšana gan ar seju pret grozu, gan muguru ir pietiekami augstā līmenī.

Skatīties uz abiem Latvijas basketbolistiem un citiem jaunajiem talantiem bija ieradušies vismaz 125 NBA komandu pārstāvji, tostarp divu slavenāko klubu Losandželosas "Lakers" leģenda Ērvins "Maģiskais" Džonsons un Ņujorkas "Knicks" prezidents Fils Džeksons.

Interesanti, ka NBA pārstāvji Eiropā 216 centimetrus garo centru Pasečņiku jau "izstaipījuši" līdz 221 centimtram, kamēr Kuruca augums no 204 centimetriem Eirolīgas pieteikumā pieaudzis līdz 206 centimetriem.

Tikmēr Rolands Šmits Losandželosas apkaimē Santa Monikā aizvadīja treniņu pēc kura par viņa pakalpojumiem ieinteresējās trīs NBA komandas. Kā atklāja spēlētāja pārstāvis Mārtiņš Bērziņš, Šmitu pie sevis uz individuāliem treniņiem ir uzaicinājušas Bostonas "Celtics", Bruklinas "Nets" un Fīniksas "Suns" komandas.