foto: EPA/LETA
NBA finālsērija sākas ar pārliecinošu "Warriors" uzvaru
Kevins Durants (pa labi) un Stefans Karijs divatā guva 66 no 113 komandas gūtajiem punktiem.
Basketbols
2017. gada 2. jūnijs, 09:47

NBA finālsērija sākas ar pārliecinošu "Warriors" uzvaru

Kasjauns.lv/LETA

Goldensteitas "Warriors" ceturtdien Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) finālsērijas pirmajā spēlē savā laukumā ar rezultātu 113:91 (35:30, 25:22, 33:20, 20:19) pārspēja pērnās sezonas čempioni Klīvlendas "Cavaliers", sērijā līdz četrām uzvarām izvirzoties vadībā ar 1-0.

Uzvarētājiem 38 punktus sameta Kevins Durants, kuram arī astoņas atlēkušās bumbas un astoņas rezultatīvas piespēles. Tikmēr 28 punkti un desmit rezultatīvas piespēles Stefanam Karijam.

"Esmu tikpat labs, cik labi ir mani komandas biedri. Mēs viens otru papildinām un atvieglojam viens otram darbu," uzsvēra Durants.

"Cavaliers" rindās ar 28 punktiem un 15 atlēkušajām bumbām atzīmējās Lebrons Džeimss un astoņas rezultatīvas piespēles, Kairijam Īrvingam 24 punkti, bet 15 punkti un 21 bumba zem groziem Kevinam Lavam, tiesa, ļoti zems procents metienos no spēles - 4 no 13.

Interesanti, ka neviens cits, izņemot piecus iepriekš minētos spēlētājus no abu komandu basketbolistiem, neguva pat desmit punktus.

Klīvlendas vienības basketbolisti šajā mačā pieļāva 20 kļūdas, no kurām astoņas bija Džeimsa rēķinā, bet "Warriors" tikai četras. Savukārt Goldensteitas komandai 31 rezultatīva piespēle ("Cavaliers" - 15).

"Tas ir pārāk daudz pret tādu komandu. Viņi patiešām liek maksāt par kļūdām. Mūsu labākā aizsardzība ir kontrolēt spēli uzbrukumā. Zinu, ka varam spēlēt labāk un mēs to darīsim," atzīmēja "Cavaliers" galvenais treneris Tairons Lū.

Sērijas otrā spēle notiks svētdien Oklendā, bet pēc tam nākamie divi mači tiks aizvadīti Klīvlendā.

"Warriors" Rietumu konferences finālā ar 4-0 pārspēja Dāvja Bertāna pārstāvēto Sanantonio Spurs" un šosezon izslēgšanas spēlēs vēl nav zaudējusi nevienā spēlē. Savukārt "Cavaliers" Austrumu konferences finālā ar 4-1 uzvarēja Bostonas "Celtics".

Pērn finālsērijā ar 4-3 uzvarēja "Cavaliers", lai gan pēc četriem dueļiem ar 3-1 vadībā bija "Warriors".