foto: EPA/LETA
Bertāna komandas biedrs Tonijs Pārkers nespēlēs vēl aptuveni pusgadu
Tonijs Pārkers pēc savainojuma gūšanas nespēja pats saviem spēkiem atstāt laukumu.
Basketbols
2017. gada 30. maijs, 13:02

Bertāna komandas biedrs Tonijs Pārkers nespēlēs vēl aptuveni pusgadu

LETA

Latviešu uzbrucēja Dāvja Bertāna pārstāvētās Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandas Sanantonio "Spurs" viens no līderiem Tonijs Pārkers traumas dēļ nevarēs spēlēt aptuveni pusgadu, intervijā portālam "Lequipe.fr" atklāja basketbolists. Patlaban Pārkeram ir 35 gadi.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Pārkers maija sākumā Rietumu konferences pusfināla otrajā spēlē iedzīvojās kreisās kājas muskuļa cīpslas plīsumā, kā rezultātā sezona viņam beidzās.

"Savu labāko sniegumu varēšu parādīt janvāra sākumā," intervijā portālam teica Pārkers.

Pārkers regulārajā čempionātā vidēji spēlē guva 10,1 punktu un veica 4,5 rezultatīvas piespēles. Savukārt izslēgšanas turnīrā francūzim vidēji spēlē 15,9 punkti un 3,1 rezultatīva piespēle.

Iepriekšējās 15 sezonas Pārkers palīdzēja "Spurs" vienībai visās izslēgšanas turnīra spēlēs, bet šosezon bija pirmā reize kopš 2001.gada, kad kādā no mačiem bija jāiztiek bez viņa palīdzības.

Izslēgšanas turnīra pirmajā kārtā "Spurs" zaudēja divus izbraukuma mačus, tomēr ar 4-2 apspēlēja Memfisas "Grizzlies". Turpinājumā Sanantiono basketbolisti ar 4-2 pārspēja Hjūstonas "Rockets", bet pēc tam konferences finālā ar 0-4 kapitulēja Goldensteitas "Warriors", kas par NBA titulu cīnīsies ar Klīvlendas "Cavaliers".

Regulārajā turnīrā Grega Popoviča trenētā "Spurs" komanda ieņēma otro vietu Rietumu konferences un arī visas līgas kopvērtējumā, atpaliekot tikai no "Warriors".

Bertāns, kurš aizvadīja savu debijas sezonas NBA, kļuva par pirmo latviešu basketbolistu, kurš spēlējis NBA konferences finālā, izslēgšanas turnīra rezultatīvākajā mačā tiekot pie 13 punktiem.