foto: Reuters/Scanpix/LETA
Sportā šādai rīcībai nav vietas! "Warriors" rezervisti ņirgājas par mūsu Dāvi Bertānu
Eksplozīvā ASV olimpiskās izlases uzbrucēja Dreimonda Grīna caurgājiens pārsteidz Dāvi Bertānu nesagatavotu.
Basketbols
2017. gada 22. maijs, 10:00

Sportā šādai rīcībai nav vietas! "Warriors" rezervisti ņirgājas par mūsu Dāvi Bertānu

Kasjauns.lv

Šādai rīcībai profesionālajā sportā nebūtu vietas. Spēlētāji, kuri paši diez ko daudz netiek laukumā, spēj vien no malas izsmiet latviešu bsketbolistu Dāvi Bertānu, kurš paklupis pēc Dreimonda Grīna māņkustības.

Pagājušās sezonas NBA finālistu un šā gada galveno favorītu Goldensteitas "Warriors" rezervistu soliņš izrīkojies ļoti nekorekti, par ko runā arī daudzi basketbola apskatnieki visā pasaulē. Spēlētāji no malas ņirgājas par to, ka pakrīt Sanantonio "Spurs" latviešu uzbrucējs Dāvis Bertāns. Interesanti, ka to dara basketbolisti, kuri paši nevar lepoties ar diez ko ilgu spēles laiku un būtisku lomu "Warriors" panākumos.

NBA tiesneši pēc līgas vadības norādījumiem pēdējos gados ir aizliegusi laukuma spēlētājiem izrādīt kādas nievājošas emocijas pret sāncenšiem, par ko uzreiz tiek piešķirtas tehniskās piezīmes. Tomēr "asprāši" uz rezervistu soliņa var darīt teju visu.

Dāvis Bertāns gan lielākajai daļai basketbola mīļotāju paliks no šīs spēles atmiņā ar savu vienīgu punktu guvumu, kas bija ļoti iespaidīgs bumbas trieciens grozā no augšas un tika atzīts par mača skaistāko momentu.

Jāpiebilst, ka komandu starpā jau tā attiecības ir nokaitētas, jo sērijas pirmajā mačā pēc ļoti nesportiskas Gruzijas izlases centra spēlētāja Zaura Pačulijas rīcības savainojumu guva neapšaubāmais Sanantonio "Spurs" līderis Kavai Lenards, kura savainojums neļāva ar uzvaru pabeigt lieliski iesākto pirmo spēli, bet nākamajos divos viņš laukumā nedevās, kas palielināja Latvijas basketbolista Dāvja Bertāna spēles laiku, bet nedeva Sanantonio komandai iespējas pacīnīties par uzvaru. Pačulija spēles epizodē metiena brīdī palika kāju apakšā zem vietas, kur jāpiezemējas Lenardam un viņš uzkrita tai virsū, satraumējot jau iepriekš cietušo potīti.

Šobrīd sērijā līdz trim uzvarām "Warriors" ir vadībā ar 3:0 un ir vienas uzvaras attālumā no trešā NBA fināla trešo sezonu pēc kārtas. "Spurs" komandai būs vajadzīgs milzu brīnums, lai atspēlētos, jo no šāda rezultāta tas nekad nav izdevies nevienai NBA komandai, turklāt Sanantonio izslēgšanas spēlēs ir jāiztiek bez sava pamatsastāva saspēles vadītāja Tonija Pārkera.