foto: AFP/Scanpix/LETA
Merzļikins joprojām starp pasaules čempionāta labākajiem vārtsargiem
Elvis Merzļikins četrās spēlēs ielaidis vien četrus vārtus, atvairot 104 no 108 pretinieku metieniem.
Hokejs
2017. gada 12. maijs, 11:16

Merzļikins joprojām starp pasaules čempionāta labākajiem vārtsargiem

LETA

Merzļikins piedalījies visās četrās Latvijas izlases spēlēs un palīdzējis gūt trīs uzvaras, atvairot 104 no 108 pretinieku metieniem. Līdz ar to viņš vidēji ielaidis vienu ripu, atvairot 96,30% pretinieku metienu.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Tāpat Merzļikins ir vienīgais no turnīra vārtsargiem, kurš spēlējis bez maiņām, četrās spēlēs uz ledus kopā pavadot 239 minūtes un 49 sekundes.

Ceturtdien savu pirmo maču turnīrā aizvadīja zviedru vārtsargs Edijs Leks, kaldinot Zviedrijas "sauso" uzvaru 2:0 pār Latviju. Tāpat vēl nepārspēts šajā turnīrā ir Iļja Sorokins, kurš gan uz ledus bijis vienu periodu, kurā bija jāatvaira četras ripas.

No vārtsargiem, kuri aizvadījuši vairāk par vienu spēli, līderis ir kanādietis Kalvins Pikards, kurš divos mačos vidēji ielaidis 0,50 ripas un atvairījis 97,6% metienu. Tikmēr vācietis Denijs aus den Birkens divos mačos laukumā bijis 64 minūtes, kuru laikā ielaidis 0,94 ripas un atvairījis 96,55% metienu.

Tieši Merzļikins bija viens no galvenajiem iemesliem, kāpēc Latvija pirmajā mačā ar 3:0 pieveica Dāniju, svētdien ar 3:1 apspēlēja arī Slovākiju un otrdien ar 2:1 izrāva panākumu pār Itāliju. Arī zaudējumā pret Zviedriju viņš vārtus sargāja teicami, turklāt Latvijas izlases galvenais treneris Bobs Hārtlijs pieļāva iespēju, ka Merzļikins vārtus sargās arī visās atlikušajās spēlēs pasaules čempionātā.

Rezultatīvāko spēlētāju saraksta augšgalā gan Latvijas hokejisti nav atrodami. Latvijas izlasē rezultatīvākais ir trīs vārtus iemetušais Andris Džeriņš, bet ar trim rezultatīvām piespēlēm seko brāļi Roberts un Rihards Bukarti.

Turnīra līderis pašlaik ir krievs Artēmijs Panarins, kurš četros mačos izcēlies ar trim gūtajiem vārtiem un septiņām rezultatīvām piespēlēm.

Džeriņš dala piekto vietu starp labākajiem vārtu guvējiem, bet līderis ar piecām ripām ir kanādietis Neits Makinons. Savukārt starp piespēlētājiem brāļi Bukarti dala 15.vietu.

Iemetienu rādītājā labākais no Latvijas izlases ir Jānis Sprukts, kurš trīs spēļu laikā uzvarējis 57,14% iemetienu, kas ir 16. labākais rādītājs.

Tikmēr komandu vērtējumā Latvija atkāpusies uz ceturto vietu vairākuma realizācijā, jo četru spēļu laikā izmantoti 31,25% vairākuma jeb pieci no 16. Pēc trim kārtām latvieši šajā rādītājā bija otrie, taču mačā pret zviedriem vairākumā tika spēlēts 13 minūtes un 38 sekundes, bet vārti tā arī netika gūti. Līdere šajā statistikas rādītājā ir Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenētā Krievija, kas realizējusi 60% vairākuma jeb deviņus no 15. Otrajā vietā ar 38,46% ir kanādieši, bet trešie ar 33,33% ir vācieši.

Metienu precizitātē Latvija pašlaik ir vien 12.vietā, jo mērķi sasnieguši astoņi no simts metieniem, kas ir tieši 8%, bet to kompensē vārtsargu līnija, kur Latvija ar apturētiem 96,3% metienu un četrām ielaistām ripām ir visa turnīra līdere.

Latvijas valstsvienība šobrīd ir devītā apmeklētākā komanda turnīrā, jo tās mačus vidēji noraudzījušies 9052 līdzjutēji, kamēr līdere ar 18 435 faniem vidēji spēlē ir Vācija.

Pēc četrām kārtām A apakšgrupas kopvērtējumā pirmo vietu ar 11 punktiem četrās spēlēs ieņem Krievija, kurai ar deviņiem punktiem seko Latvija un ASV. Ceturtā ar septiņiem punktiem ir Zviedrija, kam ar pieciem punktiem seko Vācija, bet četri punkti ir Slovākijai. Tikmēr uzreiz aiz pirmā sešinieka Dānijai ir divi punkti, bet Itālijai - viens.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Tikmēr B apakšgrupas kopvērtējumā pasaules čempionei Kanādai ir 12 punkti četros mačos, bet deviņi punkti ir Šveicei. Tālāk ar septiņiem punktiem seko trīs komandas - Somija, Čehija un Norvēģija. Pieci punkti ir Francijai, kamēr tālāk ar vienu punktu seko Slovēnija, bet Baltkrievija visos četros mačos cietusi zaudējumus pamatlaikā un pie punktiem nav tikusi.

Turnīrā startējošās 16 komandas sadalītas divās grupās, pa astoņām vienībām katrā, kas katrai izlasei apakšgrupas sacensībās garantē septiņas spēles. Pēc viena apļa grupu spēlēm, kas ilgs līdz 16.maijam, katras apakšgrupas četras labākās komandas ceturtdaļfinālā turpinās cīņu par medaļām, bet turnīra divas vājākās komandas būs spiestas pamest augstāko divīziju.