foto: AFP/Scanpix/LETA
SKA un Krievijas hokeja izlases zvaigzne Šipačovs kļūs par vienu no jaunā NHL kluba līderiem
Pēdējo gadu viens no Krievijas izlases līderiem Vadims Šipačovs nolēmis pārcelties uz NHL.
Hokejs
2017. gada 5. maijs, 17:06

SKA un Krievijas hokeja izlases zvaigzne Šipačovs kļūs par vienu no jaunā NHL kluba līderiem

LETA

Jaunizveidotā Nacionālās hokeja līgas (NHL) komanda Lasvegasas "Golden Knights" sastāvam piesaistījusi krievu uzbrucēju Vadimu Šipačovu, kurš šosezon kļuva par Kontinentālās hokeja līgas (KHL) čempionu ar Sanktpēterburgas SKA vienību.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Šipačovs, kurš 30 gadu vecumā ārpus Krievijas klubiem spēlēs pirmoreiz karjerā, noslēdzis divu gadu līgumu. Tāpat šis lēmums nozīmē, ka viņš nevarēs palīdzēt Krievijas izlasei Phjončhanas olimpiskajās spēlēs.

"Vadims ir meistarīgs spēles veidotājs, kuram bijusi iespaidīga karjera KHL," paudis vienības ģenerālmenedžeris Džordžs Makpī. "Viņš divas reizes uzvarējis čempionātā, pēdējās divas sezonas bijis starp līgas rezultatīvākajiem spēlētājiem, kā arī guvis panākumus ar Krievijas izlasi."

Aizvadītajā KHL sezonā Šipačovs regulārajā turnīrā 50 mačos tika pie 26 vārtiem un 50 rezultatīvām piespēlēm, esot trešais rezultatīvākais spēlētājs, bet izslēgšanas turnīrā viņš 17 cīņās iemeta četras ripas un izpildīja 15 rezultatīvas piespēles.

Tikmēr Krievijas izlasē Šipačovs 2014.gadā kļuva par pasaules čempionu, bet 2015. un 2016.gadā guvis attiecīgi sudrabu un bronzu, turklāt pērn bija sacensību rezultatīvākais hokejists. Viņš palīdzēs valstsvienībai arī šī gada meistarsacīkstēs, kas piektdien sākas Ķelnē un Parīzē.

Šipačovs kļuvis par Lasvegasas komandas otro hokejistu. Iepriekš tā bija piesaistījusi uzbrucēju Rīdu Djuku, kurš spēlējis tikai junioru līmenī.

"Golden Knights" būs pirmā profesionālā komanda ASV kazino galvaspilsētā. Tās sastāvs tiks izveidots paplašināšanās draftā, kas notiks no 18. līdz 20.jūnijam.

Lasvegasas komandas iekļaušana līgā ir pirmā paplašināšanās kopš 1997.gada, kad NHL piekrita izveidot vienības Nešvilā, Atlantā, Kolumbusā un Minesotā. Atlanta, kuras franšīze pēc tam pārcēlās uz Vinipegu, un pārējās komandas par pievienošanos līgai tolaik maksāja 80 miljonus ASV dolāru. Savukārt tagad Lasvegasas vienības īpašnieks Bils Folijs maksās pusmiljardu ASV dolāru (440 miljoni eiro), kas tiks sadalīts pārējām 30 līgas komandām.