Mairim Briedim pasniegts Valsts policijas augstākais apbalvojums
foto: Valsts policija
Mairis Briedis (pa kreisi) saņem apbalvojumu no Inta Ķuža.
Sporta zvaigznes

Mairim Briedim pasniegts Valsts policijas augstākais apbalvojums

LETA

Augsti novērtējot sportiskos sasniegumus, Valsts policijas (VP) priekšnieks Ints Ķuzis šodien pasniedzis inspektoram un bokserim Mairim Briedim augstāko policijas apbalvojumu, ziņo VP.

Mairim Briedim pasniegts Valsts policijas augstāka...

Briedim pasniegta VP pirmās pakāpes goda zīme par īpašu ieguldījumu policijas darbā.

Šāds apbalvojums līdz šim ir bijis piešķirts tikai VP priekšniekiem, kuri ir snieguši lielu ieguldījumu policijas darbībā. Kopā šādas goda zīmes ir pasniegtas tikai 15 personām.

"Šīs pēdējās nedēļas tev ir piesātinātas ar emocijām, pārsvarā tikai ar labām. Tādēļ arī es policijas vārdā gribu tev pateikties par to, ko esi darījis Valsts polcijas labā. Tās noteikti bija daudzas treniņu stundas, bet rezultāts bija tā vērts. Iedzīvotāji un policisti, redzot Valsts policijas simbolu tavā apģērbā, noteikti lepojas ar tevi un valsti. Tavi panākumi sportā ir arī veicinājuši Valsts policijas labo tēlu sabiedrības acīs. Sabiedrība un arī kolēģi spēj novērtēt, ka Valsts policijā ir tāds policists kā Mairis Briedis," apbalvošanas brīdī sacīja VP priekšnieks Ķuzis.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka Briedis Dortmundē uzvarēja Vācijas pārstāvi Marko Huku un izcīnīja Pasaules Boksa padomes (WBC) čempiona titulu pirmā smagā svara kategorijā. Līdz šim vēl nevienam Latvijas sportistam profesionālajā boksā nebija izdevies kļūt par pasaules čempionu.

Pēc šīs cīņas Briedis savā īpašumā ieguvis arī Starptautiskās Boksa organizācijas (IBO) čempiona jostu, kas sākotnēji piederēja Hukam.

Valdība otrdien lēma apbalvot Briedi ar 28 458 eiro prēmiju.