NHL fināls – „Penguins” pret „Red Wings”
Hokejs
2009. gada 28. maijs, 10:17

NHL fināls – „Penguins” pret „Red Wings”

Jauns.lv

Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņas pusfināla - Rietumu konferences fināla - sērijas piektajā spēlē trešdien uzvaru izcīnīja pagājušās sezonas čempionvienība Detroitas „Red Wings”, kas savā laukumā ar 2:1 pagarinājumā pieveica Čikāgas „Blackhawks”, sērijā līdz četrām uzvarām svinot panākumu ar 4-1.

Rezultātu trešās trešdaļas septītajā minūtē atklāja „Red Wings” uzbrucējs Dens Klīrijs, bet mača 53.minūtē Patriks Keins panāca izlīdzinājumu. Uzvaras vārtus Detroitas komanda guva pagarinājuma ceturtajā minūtē, kad precīzi meta Darens Helms.

Jau ziņots, ka Rietumu konferences pusfinālā „Red Wings” ar 4-3 pārspēja Anaheimas „Ducks” vienību, bet „Blackhawks” ar 4-2 apspēlēja Vankūveras klubu „Canucks”.

NHL Stenlija kausa izcīņas finālā komanda „Red Wings” spēkosies ar Pitsburgas „Penguins”, kas Austrumu konferences finālsērijā ar rezultātu 4-0 pārliecinoši pieveica Karolīnas „Hurricanes”.

Stenlija kausa izcīņas fināla pirmās divas spēles notiks 30. un 31.maijā Detroitā, bet trešais un ceturtais mačs notiks 2. un 4.jūnijā Pitsburgā. Pēc tam nepieciešamības gadījumā spēles notiks 6., 9. un 12.jūnijā.

Spēles interesantākie momenti – video:

LETA/ Foto: AFP