Taigers Vuds – pelnošākais sportists pasaulē
Savainojumi, sportiskās formas kritumi, bet nemainīgs paliek viens – Taigers Vuds ir pelnošākais sportists pasaulē
2009. gada 19. jūnijs, 13:39

Taigers Vuds – pelnošākais sportists pasaulē

Jauns.lv

Kā katru gadu, arī šogad ir apkopots pasaules pelnošāko sportistu tops, kura augšgalā jau astoto gadu pēc kārtas ir amerikāņu golferis Taigers Vuds.

Pagājušajā gada 12 mēnešos Vuds ir nopelnījis 110 miljonus ASV dolāru. Šajā summā ir apkopoti visi sportista ienākumi: alga, balvas, reklāmas ieņēmumi, filmēšanās ieņēmumi... Pagājušajā gadā amerikāņu golferis ceļgala savainojuma dēļ bija spiests izlaists astoņus mēnešus, kas savukārt atspoguļojās viņa ienākumos no prēmijām, kas gada laikā samazinājās no 25 miljoniem uz pieciem miljoniem ASV dolāru. Pagājušajā gadā ar Taigeru sadarbību lauza viens no reklāmas partneriem, kas Vudam arī traucēja nopelnīt krietni prāvāku naudas žūksni, bet golfera galvenie ienākumu, tāpat kā līdz šim ir citi reklāmas kontrakti un golfa laukumu celtniecība, kas, neraugoties pasaules ekonomisko krīzi joprojām ļauj labi nopelnīt.

Otro vietu sarakstā Vuds apsteidz vairāk nekā divarpus reizes – ar 45 miljoniem ASV dolāru viņam seko F-1 “Ferrari” komandas pilots Kimi Raikonens, NBA čempions Kobe Braiants un kādreizējais basketbolists “Misters Gaiss” Maikls Džordans. Turpmāk saraksts jau ir ļoti blīvs. Piektā vieta ar 42 miljoniem ir futbolistam Deividam Bekhemam, sesto vietu ar 40 miljoniem dala NBA zvaigzne Lebrons Džeimss, golferis Fils Mikelsons un bokseris Menijs Pakjao. Devītais pelnošāko sportistu sarakstā ir itāliešu motobraucējs Valentino Rossi ar 35 miljoniem, desmitais ir auto seriāla NASCAR zvaigzne Deils Ernhards juniors ar 34 miljoniem ASV dolāru.

Izmantotie resursi: Forbes

Kristaps Saulītis/Foto: Bulls Press

­