Miķelim Rēdliham atņem numuru
Hokejs
2009. gada 6. jūlijs, 15:21

Miķelim Rēdliham atņem numuru

Jauns.lv

Latvijas Hokeja federācija (LHF) savā valdes sēdē pirmdien atkārtoti apstiprināja lēmumu, kas liedz Latvijas valstsvienības spēlēs komandā izmantot 19. numuru, informēja LHF.

Atkārtots aizliegums pieņemts tāpēc, ka šosezon tika pārkāpts lēmums par hokeja leģendai Helmutam Balderim uz mūžu piešķirtā 19. numura izmantošanas aizliegumu.

Pasaules čempionātā Šveicē ar 19. numuru Latvijas izlasē spēlēja Miķelis Rēdlihs.

Valde šajā sēdē nolēma atļaut nākamajā sezonā diviem Latvijas klubiem - SK „Liepājas Metalurgs” un HK „Dinamo Rīga” junioru komandai -  piedalīties Baltkrievijas čempionāta pamatturnīrā, bet izslēgšanas spēles tiem būs jāspēlē pašu mājās. Abiem klubiem ir jāiesniedz federācijā garantijas vēstule, kurā viņi apņemas segt visus finansiālos izdevumus, patstāvīgi kārtot vīzu un citus jautājumus, kas saistīti ar līdzdalību Baltkrievijas čempionātā.

Valde arī lēma, ka bērnu un jauniešu komandām turpmāk tiks liegta līdzdalība Baltkrievijas jauniešu čempionātā. Lēmums pieņemts, pamatojoties uz lielajiem skolu kavējumiem.

Otrdien LHF prezidents Kirovs Lipmans dosies uz Minsku, kur arī informēs par šiem lēmumiem Baltkrievijas Hokeja federāciju.

BNS/Foto: LETA