2009. gada 12. novembrī, 18:42

Pirms Rīgas "Dinamo" un "Ak Bars" spēles Kazaņā neatskaņo Latvijas himnu

Jauns.lv

Pirms Kontinentālās hokeja līgas (KHL) mača starp Rīgas "Dinamo" un Kazaņas "Ak Bars" komandām ceturtdien Kazaņā netika atskaņota Latvijas nacionālā himna.

Pirms Rīgas "Dinamo" un "Ak Bars" spēles Kazaņā ne...

Kā paredz KHL nolikums, pirms katras spēles ir jāatskaņo gan laukuma saimnieku, gan arī viesu komandas pārstāvēto valstu himnas. Kazaņā pirms katra mača ierasti tiek atskaņota Krievijas un arī Tatarstānas himna, jo Kazaņa ir Tatarstānas galvaspilsēta. Tomēr Latvijas himnu pirms ceturtdienas mača organizatori neatskaņoja.

Laikā, kad skanēja Krievijas himna, televīzijas ekrānos tika rādīti Rīgas "Dinamo" hokejisti, tikmēr Tatarstānas himnas laikā TV kameru uzmanība bija pievērsta "Ak Bars" kluba spēlētājiem.

Pagājušajā sezonā abas komandas savā starpā tikās divas reizes - "Dinamo" mājas spēlē, kas norisinājās Somijā, pirmie KHL čempioni "Ak Bars" uzvarēja ar 3:2, bet mačā Kazaņā Rīgas "Dinamo" Gagarina kausa ieguvējus pārspēja ar 2:0

KHL Rietumu konferences kopvērtējumā Rīgas "Dinamo" patlaban ieņem 11.pozīciju ar 21 spēlē izcīnīto 21 punktu. Savukārt "Ak Bars" hokejisti ar 30 punktiem atrodas Austrumu konferences sestajā pozīcijā.

Pēc šīs spēles arī nākamos divus mačus Rīgas "Dinamo" aizvadīs izbraukumā, kad sestdien spēkosies ar Ņižņekamskas "Ņeftehimik" vienību, bet pirmdien tiksies ar Toljati "Lada" komandu.

LETA