Miņina četriniekam ceturtā vieta Čezānā
Jāņa Miņina pilotētajam četriniekam šoreiz nākas samierināties "tikai" ar ceturto vietu pasaules kausa posmā.
Citi sporta veidi
2009. gada 6. decembris, 18:23

Miņina četriniekam ceturtā vieta Čezānā

Jauns.lv

Pasaules kausa izcīņas bobslejā šīs sezonas trešā posma sacensības četrinieku ekipāžām ceturto vietu izcīnīja Jāņa Miņina pilotētā ekipāža.

Miņins ar stūmējiem Daumantu Dreiškenu, Oskaru Melbārdi un Intaru Dambi pirmo braucienu veica 55,76 sekundēs, kas bija dalīts otrais labākais laiks, bet otrajā finišēja pēc 55,96 sekundēm, kas bija tikai astotais labākais rezultāts braucienā. Sacensībās uzvarēja amerikānis Stīvens Holkombs, kas Miņinu apsteidza par 0,50 sekundēm. Otro vietu izcīnīja šveicietis Ivo Rēgs, bet trešais palika Kanādas pilots Lindons Rašs. Savukārt Latvijas otra ekipāža, kuru pilotē Edgars Maskalāns ar stūmējiem Pāvelu Tulubjevu, Raivi Broku un Mihailu Arhipovu, pēc pirmā brauciena atradās 11. vietā, bet otrajā uzrādīja desmito laiku, tomēr divu braucienu summā atkrita uz 12. pozīciju, Holkombam zaudējot 0,90 sekundes.

Pēc šī posma Miņins zaudēja Pasaules kausa līderpozīciju.

Pasaules kausa izcīņas trešā posma divnieku sacensībās sestdien Miņins/Dreiškens divu braucienu summā ierindojās 12.vietā, bet Maskalāns/Broks pirmajā braucienā ieņēma 22. pozīciju, nekvalificējoties otrajam braucienam, kurā piedalījās tikai 20 labākās ekipāžas.

Šosezon Pasaules kausa kalendārā paredzēti astoņi posmi, un sezona noslēgsies janvāra beigās ar posmu Īglsas trasē Austrijā, kas vienlaicīgi būs arī Eiropas čempionāts. Savukārt vēl pēc tam norisināsies Vankūveras olimpiskās spēles, kurās bobsleja divnieku sacensības vīriešiem norisināsies 20. un 21. februārī, bet četrinieku - 26. un 27. februārī.

LETA/Foto: AFP