Mārtiņš Karsums pārgājis uz Znaroka trenēto MVD
2010. gada 14. janvāris, 17:04

Mārtiņš Karsums pārgājis uz Znaroka trenēto MVD

Jauns.lv

Latviešu hokeja uzbrucējs Mārtiņš Karsums pārgājis uz KHL klubu Balašihas MVD, kuru trenē Latvijas izlases treneri Oļegs Znaroks un Harijs Vītoliņš.

Par to ceturtdien paziņoja Karsuma līdzšinējais klubs Tampabejas "Lightning", kas spēlē Nacionālajā hokeja līgā (NHL). Savukārt MVD to vēl oficiāli nav apstiprinājusi.

Karsumu vēlējās iegūt arī Latvijas klubs Rīgas "Dinamo", bet abas puses nespēja vienoties par to, uz cik ilgu laiku slēgt līgumu - "Dinamo" vēlējās arī uz nākamo sezonu, bet Karsums ar aģentu tikai uz šo.

Šīs sezonas sākumā Karsums parakstīja vienvirziena līgumu ar Tampabejas "Lightning", tomēr lielajā komandā nespēja nostiprināties un spēlēja tā fārmklubā. Norfolkas "Admirals" sastāvā šosezon Karsums 36 aizvadītajās spēlēs guva četrus vārtus un izdarījis arī 12 rezultatīvas piespēles.

Karsums ar "Lightning" vienību līgumu uz vienu gadu pagarināja pagājušā gada augusta beigās. Savukārt Tampabejas komandā viņš nokļuva marta sākumā, kad Bostonas "Bruins" transfēru perioda pēdējā dienā aizmainīja viņu un Metu Lešofu uz "Lightning" vienību apmaiņā pret 41 gadu veco uzbrucēju Marku Reki. "Lightning" sastāvā latvietis aizvadījis 18 spēles, nopelnot piecus rezultativitātes punktus, no kuriem trīs - aizvadītās sezonas pēdējos piecos mačos. Kopā latvietis NHL ir aizvadījis 24 spēles.

LETA/Foto: AFP