Kambalam 22 punkti, Blūmam 17 punkti Eirokausu spēlēs
Basketbols

Kambalam 22 punkti, Blūmam 17 punkti Eirokausu spēlēs

Jauns.lv

Jāņa Blūma 17 punkti sekmēja viņa pārstāvētā Spānijas kluba Bilbao "Bizkaia Basket" uzvaru Eiropas kausa Top 16 spēlē pret Atēnu "Panellinios".

Kambalam 22 punkti, Blūmam 17 punkti Eirokausu spē...
Kaspars Kambala aizvadīja vienu no savām rezultatīvākajām spēlēm šosezon, taču tas neglāba sibīriešus no zaudējuma.
Kaspars Kambala aizvadīja vienu no savām rezultatīvākajām spēlēm šosezon, taču tas neglāba sibīriešus no zaudējuma.

Mačā, kurā Bilbao klubs savā laukumā triumfēja ar rezultātu 81:61 (19:16, 22:16, 19:17, 21:12), Blūms, laukumā pavadot 25 minūtes un 54 sekundes, realizēja piecus no septiņiem trīspunktu metieniem un abus soda metienus, taču nevienu no diviem divpunktu metieniem nespēja realizēt. Latvietim arī trīs atlēkušās bumbas, viena rezultatīva piespēle, viena pārtverta bumba, viena kļūda un divas piezīmes.

"Bizkaia Basket", kas ar simtprocentīgu bilanci noslēdza sacensību pirmo etapu, joprojām ir vienīgais klubs, kas vēl ne reizi nav zaudējis Eiropas kausa izcīņas pamatturnīra ietvaros.

Savukārt citā turnīra mačā I apakšgrupā Kristapa Valtera pārstāvētā Spānijas komanda Badalonas "DKV Joventut" izbraukumā ar rezultātu 68:72 (15:21, 14:12, 18:20, 21:19) piekāpās Berlīnes "Alba" vienībai no Vācijas. Valters spēlēja 13 minūtes un 16 sekundes, gūstot sešus punktus. Viņš precīzi realizēja divus no četriem izmestajiem trīspunktu metieniem un tāpat arī izdarīja vienu rezultatīvu piespēli un pieļāva vienu kļūdu.

Turnīra kopvērtējumā "Bizkaia Basket" ar divām uzvarām divās spēlēs ieņem pirmo vietu K grupā, savukārt "DKV Joventut" ar vienu panākumu divos mačos atrodas otrajā pozīcijā I grupā.

Līmenī zemākajā Eiropas Izaicinājuma kausa L grupas spēlē 22 punktus guva latviešu basketbolists Kaspars Kambala, taču tas neglāba no zaudējuma viņa pārstāvēto vienību Krasnojarskas "Jeņisej" no Krievijas, kuru trenē Latvijas speciālists un kandidāts uz valstsvienības galvenā trenera amatu Ainars Bagatskis.

Izbraukuma mačā ar Beļģijas klubu Antverpenes "Giants" Kambalas pārstāvētā komanda cieta neveiksmi ar rezultātu 72:81 (18:21, 22:15, 18:22, 13:23). Kambala laukumā pavadīja 27 minūtes, šajā laika posmā realizējot deviņus no 13 izdarītajiem divpunktu metieniem, kā arī četrus no septiņiem soda metieniem. Latviešu spēlētāja kontā arī sešas izcīnītas atlēkušās bumbas, viena pārtverta bumba un bloks, astoņas kļūdas un četras personīgās piezīmes.

L grupas pirmajā mačā pirms nedēļas Kambalas pārstāvētais klubs ar rezultātu 75:70 pieveica Francijas komandu "Roanne Basket".

Pirmajā posmā "Jeņisej" komanda savā apakšgrupā izcīnīja trīs uzvaras sešās spēlēs.

LETA/Foto: enisey.ru