Kulda Vankūverā tikai kā pamatsastāva spēlētājs. Izlases kapteinis būs Skrastiņš

Kulda Vankūverā tikai kā pamatsastāva spēlētājs. Izlases kapteinis būs Skrastiņš

Jauns.lv

Latvijas hokeja izlases ceļš no Frankfurtes, kur mūsu valstsvienība savā pēdējā pārbaudes spēlēs ar 2:5 piekāpās Vācijas izlasei, uz Vankūveru izvērtās krietni ilgāks, nekā bija plānots, portālu kasjauns.lv informēja LHF preses sekretāre Vita Ļebedeva.

Kulda Vankūverā tikai kā pamatsastāva spēlētājs. I...
Oļega Znaroka rokās ir izvēle, vai Artūrs Kulda jau Vankūverā debitēs Latvijas izlases sastāvā.
Oļega Znaroka rokās ir izvēle, vai Artūrs Kulda jau Vankūverā debitēs Latvijas izlases sastāvā.

Neražas sākās jau Frankfurtes lidostā, kur Latvijas hokeja valstsvienības lidmašīna aizkavējās par divām stundām, jo bija radušās problēmas ar dzinēju. Līdz ar to neizdevās pagūt arī uz plānoto reisu Kalgari–Vankūvera. Hokeja valstsvienība olimpiskajā ciematā ieradās deviņos vakarā pēc vietējā laika, lai gan tur nokļūt bija plānots jau ap diviem dienā. Mūsu hokejisti pilnvērtīgi nebija gulējuši teju diennakti, tāpēc ātri pēc ierašanās Vankūverā devās gulēt, jo astoņos no rīta jau paredzētas brokastis, pēc tam treniņš, bet pēcpusdienā jāgatavojas olimpisko spēļu atklāšanai. Vismaz atšķirībā no lidojuma no Rīgas uz Frankfurti neviena soma nebija pazudusi lidostā.

LHF preses sekretāre kasjauns.lv pastāstīja arī par situāciju ar izlases sastāvu. Lielu daļu līdzjutēju interesējošais jautājums par Artūra Kuldas spēlēšanu olimpiskajās spēlēs joprojām ir neskaidrs, jo viņa klubs Atlantas “Thrashers” (neraugoties uz to, vai Kulda spēlē NHL klubā vai farmklubā Čikāgas “Wolves”, galavārds ir tieši sistēmas augstākajai komandai) ir izvirzījis sava veida ultimātu, vai nu talantīgais aizsargs ir pamatsastāvā (nevis rezervists, kā viņš ir pieteikts), vai uz olimpiādi viņš nebrauc vispār. Tātad, kā jau vienmēr, viss ir izlases galvenā trenera Oļega Znaroka rokās. Cits pašreizējais rezervists ir Oļegs Sorokins, kura statuss gan var mainīties, jo oficiālais sastāvs ir jāpiesaka līdz 15. februārim. Tātad viss izšķirsies nākamajos treniņos.

14. un 15. februārī Vankūverā ieradīsies arī trīs mūsu pamatsastāva ziemeļamerikāņi: AHL kluba Bindhemptonas “Senators” uzbrucējs Kaspars Daugaviņš, kurš gan paguvis debitēt arī NHL klubā Otavas “Senators”, un divi NHL aizsargi Oskars Bārtulis no Filadelfijas “Flyers” un Kārlis Skrastiņš no Dalasas “Stars”, kuru izlase vienbalsīgi ir izvirzījusi par kapteini olimpisko spēļu hokeja turnīrā.