Slovākiem zaudējums, Hosam -1. Somija pieveic Baltkrieviju. Zviedrija uzvar Vāciju
2010. gada 18. februāris, 11:10

Slovākiem zaudējums, Hosam -1. Somija pieveic Baltkrieviju. Zviedrija uzvar Vāciju

Jauns.lv

Vankūveras olimpisko spēļu hokeja turnīra B apakšgrupas, kurā spēlē arī Latvija, pirmās kārtas mačā Slovākijas izlase ar 1:3 atzina savu kaimiņu Čehiijas valstsvienības pārsvaru.

 Rezultātu spēles 10. minūtē atklāja Patriks Eliašs, tā arī noslēdzās pirmais periods. Otrā perioda pašā sākumā - 47. sekundē Marians Gaboriks rezultātu izlīdzināja, taču perioda turpinājumā vārtus guva Jaromīrs Jāgrs, bet divas sekundes līdz trešdaļas beigām Tomašs Plekanečs realizēja skaitlisko vairākumu. Neskatoties uz milzīgo metienu pārsvaru spēlēs pēdējā trešdaļā (12:2) slovāki atspēlēties nespēja un ar rezultātu 3:1 arī spēle noslēdzās. Slovākijas izlases sastāva spēlēja arī Rīgas "Dinamo" uzbrukuma līderis Marsels Hosa, kurš uz ledus pavadīja 12 minūtes un divas sekundes, kuru laikā izdarīja vienu metienu pa vārtiem un nopelnīja negatīvu lietderības koeficientu (-1).

Neskatoties uz bažām, ka Slovākijas izlasei pirmajā mačā savainojumu dēļ nevarētu palīdzēt daži no izlases līderiem (Marians Hosa, Marians Gaboriks), vienīgais, kurš savainojuma dēļ nespēlēja bija veterāns Miroslavs Šatans. Laukumā neizgāja arī Ivans Baranka, taču tas bija trenera lēmums, jo Maskavas "Spartak" hokejists šajā spēlē bija kā septītais aizsargs.

Citā spēlē Somijas izlase ar 5:1 uzvarēja Baltkrieviju

Jau pirmajā periodā priekšsacīkšu C grupas spēlē pēc Olli Jokinena un Niklasa Hagmana metieniem 2006. gada Turīnas olimpisko spēļu vicečempioni somi izvirzījās vadībā ar 2:0. Sergejs Kosticins baltkrieviem vienus vārtus atguva, taču vēlreiz Hagmans, Valteri Filpula un Jarko Rūtu guva trīs bezatbildes vārtus.

Citā spēlē Zviedrijas hokeja izlase olimpisko čempionu titula aizstāvēšanu Vankūverā sāka ar mazrezultatīvu uzvaru 2:0 pār Vāciju

2006. gada Turīnas olimpisko spēļu čempionu labā priekšsacīkšu C grupas spēlē vārtus guva Matiass Olunds un Luī Eriksons. Abas ripas zviedri iemeta otrajā trešdaļā, vienu no tām skaitliskajā vairākumā.

Skandināviem piederēja teritoriāls pārsvars, taču Vācija veiksmīgi aizsargājās, bet nekautrējās arī apdraudēt Henrika Lundkvista sargātos vārtus. Zviedrijas izlases un Ņujorkas "Rangers" vārtsargs atvairīja 21 vāciešu metienu.

Dienas pēdējā spēle hokeja turnīrā notiks B grupā starp Čehijas un Slovākijas izlasēm.

kasjauns.lv/Foto: AFP