Bagatskis izlasi veidos ap Biedriņu, Bērziņu un Blūmu. Janičenoks nespēlēs
Basketbols

Bagatskis izlasi veidos ap Biedriņu, Bērziņu un Blūmu. Janičenoks nespēlēs

Jauns.lv

Latvijas basketbola izlasei šovasar veselības problēmu dēļ nepalīdzēs arī Kristaps Janičenoks, intervijā "sportacentrs.com" sadaļai "Sporta Avīze+" izteicās valstsvienības galvenais treneris Ainars Bagatskis.

Bagatskis izlasi veidos ap Biedriņu, Bērziņu un Bl...
Neskatoties uz pēdējā laikā neizteiksmīgo sniegumu, savainojumiem un disciplīnas pārkāpumiem, Andris Biedriņš arī šajā Eiropas čempionāta kvalifikācijas ciklā būs Latvijas izlases neapšaubāms līderis.
Neskatoties uz pēdējā laikā neizteiksmīgo sniegumu, savainojumiem un disciplīnas pārkāpumiem, Andris Biedriņš arī šajā Eiropas čempionāta kvalifikācijas ciklā būs Latvijas izlases neapšaubāms līderis.

Bagatskis atzina, ka komandu vēlas veidot ap Andri Biedriņu, Kasparu Bērziņu un Jāni Blūmu. Tāpat Bagatskis vēlējās šo trīs spēlētāju vidū iekļaut arī Janičenoku, bet viņš šogad no spēlēšanas atteicies.

"Ap šiem spēlētājiem ir jāveido izlase. Tad, kad būs par viņiem skaidrs, būs arī zināms, kuras pozīcijas spēlētāji nepieciešami vairāk, bet kuras - mazāk," pastāstīja Bagatskis. "Nevarētu teikt, ka mums ir liela izlasei atbilstošu spēlētāju izvēle, bet tā noteikti nav maza."

Bagatskis atgādināja, ka tieši Blūms un Biedriņš bija izlases līderi 2009.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijā un pēc tam arī aizvadīja savas labākās sezonas klubos.

Kā ziņots, Latvijas izlasei šogad vairāki spēlētāji nevarēs palīdzēt diskvalifikāciju dēļ -Latvijas Basketbola savienība (LBS) pēc neveiksmīgā pagājušā gada Eiropas čempionāta uz trijiem gadiem no izlases diskvalificēja Kristapu Valteru, bet Armandu Šķēli - uz diviem gadiem. Savukārt Kaspars Bērziņš, Andris Biedriņš un Kaspars Kambala saņēma nosacītas viena gada diskvalifikācijas. Savukārt Kambala vairākos mačos nevarēs palīdzēt, jo viņam Starptautiskās basketbola federācijas (FIBA) Eiropas nodaļa ("FIBA Europe") piesprieda četru spēļu diskvalifikācija par uzbrukumu ar elkoni Vācijas valstsvienības spēlētājam Štefanam Hamanam. Tāpat par nespēlēšanu valstsvienībā paziņojis arī Sandis Valters.

Bagatskis par Latvijas izlases galveno treneri tika apstiprināts februāra sākumā. Savukārt šomēnes viņš tika atlaists no Krievijas basketbola kluba Krasnojarskas "Jeņisej" galvenā trenera amata pienākumiem.

Bagatska pirmais uzdevums būs kvalificēties Eiropas čempionāta finālturnīram. Kvalifikācijā Latviju augustā gaida smaga cīņa ar Izraēlas, Somijas, Itālijas un Melnkalnes valstsvienībām. Finālturnīram kvalificēsies visu grupu uzvarētāji un divas labākās otro vietu ieguvējas, bet vēl viena ceļazīme tiks noskaidrota speciālā kvalifikācijas turnīrā neilgi pirms finālturnīru sākuma.

Jau ziņots, ka pēc pagājušā gada septembrī aizvadītā Eiropas čempionāta LBS valdes sēdē, izvērtējot izlases treneru un personāla iesniegtās atskaites, tika nolemts piedāvāt iespēju lietuvietim Ķestūtim Kemzūram turpināt darbu ar vīriešu izlasi, nosakot 15.oktobri kā termiņu līguma noslēgšanai. Tomēr Kemzūra līdz noteiktajam termiņam lēmumu nepieņēma, jo viņš bija viens no galvenajiem kandidātiem arī uz Lietuvas valstsvienības galvenā trenera amatu un vispirms vēlējās sagaidīt atbildi no Lietuvas Basketbola federācijas saistībā ar šo jautājumu.

Novembra sākumā Kemzūra arī tika apstiprināts par Lietuvas izlases galveno treneri.

LETA Foto: LETA