Krievijai liedzot startēt Rio, Žirinovskis rosina vietējā mēroga olimpiskās spēles
Kolorītais politiķis Vladimirs Žirinovskis ierosinājis rīkot savas olimpiskās spēles.
Citi sporta veidi
2016. gada 21. jūnijs, 13:52

Krievijai liedzot startēt Rio, Žirinovskis rosina vietējā mēroga olimpiskās spēles

Jauns.lv

Krievijas Liberāldemokrātiskās partijas līderis Vladimirs Žirinovskis ierosinājis sarīkot ''reģionālās olimpiskās spēles'', ja Krievijas komandai neļaus startēt Riodežaneiro, atsaucoties uz aģentūru TASS otrdien vēsta ''Sport ekspress''.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

''Ja mums pēkšņi traucēs aizbraukt uz Brazīliju, uzskatām par mērķtiecīgu aizvadīt paralēlu olimpiādi Krievijā,'' teicis Žirinovskis. ''Ļoti daudz sportistu, kuri dažādu iemeslu dēļ nevar doties uz Brazīliju, lai brauc uz Maskavu vai Sočiem, un tajā pašā augustā aizvada reģionālas Eiropas olimpiskās spēles, savācot tos, kuri nav saņēmuši atļauju braukt uz Brazīliju.''

Piektdien Starptautiskās vieglatlētikas federācijas (IAAF) padome atstāja spēkā Krievijas vieglatlētikas federācijas diskvalifikāciju. IAAF prezidents Sebastjans Ko paziņoja, ka tā nav izpildījusi prasības uz kuru pamata IAAF bija jāpieņem lēmums par Krievijas vieglatlētikas federācijas darbības atjaunošanu.

Krievijas vieglatlēti patlaban nav pielaisti Rio olimpiskajām spēlēm. Otrdien notiek Starptautiskās olimpiskās komitejas (SOK) sanāksme, kas ir tiesīga mainīt šo lēmumu. Tomēr saskaņā ar vācu žurnāla ''Spiegel'' ziņām, šajā sanāksmē var tikt apspriests jautājums ne tikai par vieglatlētu, bet arī citu sporta veidu pārstāju no Krievijas dalību olimpiskajās spēlēs.

BNS/Foto: Sputnik/Scanpix/LETA