Znaroka un Vītoliņa MVD izvirzās vadībā KHL Rietumu finālsērijā
Oļegs Znaroks var smaidīt - Balašihas MVD ir spēruši otro soli pretī Gagarina kausa finālam un atguvuši sava laukuma priekšrocības.
2010. gada 4. aprīlis, 21:04

Znaroka un Vītoliņa MVD izvirzās vadībā KHL Rietumu finālsērijā

Jauns.lv

KHL Gagarina kausa Rietumu konferences finālsērijas trešajā mačā Balašihas MVD, kuru vada Latvijas izlases treneri Oļegs Znaroks un Harijs Vītoliņš, ar 6:4 (2:1, 3:2, 1:0) izbraukumā pieveica Jaroslavļas "Lokomotiv".

Līdz ar to sērijā līdz četrām uzvarām MVD izvirzījās vadībā ar 2-1.

Otrās trešdaļas sākumā MVD komanda atradās vadībā ar 3:1, tomēr "Lokomotiv" spēja pietuvoties līdz 2:3, bet vēlāk arī līdz 3:4. Mača turpinājumā MVD hokejisti guva divus vārtus pēc kārtas un nostiprinājās vadībā ar 6:3, bet "Lokomotiv" komanda vairs nespēja atspēlēties un neapdraudēja Balašihas vienības uzvaru. MVD komandas labā divus vārtus guva Jevgēņijs Fjodorovs, bet pa reizei precīzi meta Aleksejs Ugarovs, Konstantīns Volkovs, Jurijs Babenko un Mets Elisons, kurš pagājušajā sezonā spēlēja Latvijas klubā Rīgas "Dinamo".

Savukārt "Lokomotiv" rindās ar precīziem metieniem izcēlās Aleksandrs Gusjkovs, Genādijs Čurilovs, Vitālijs Aņikejenko un Aleksandrs Gaļimovs.

Sērijas pirmajās divās spēlēs, kas abas notika Balašihā, uzvarētāja noskaidrošanai bija nepieciešami pagarinājumi. Pirmajā mačā MVD uzvarēja ar rezultātu 3:2, bet otrajā spēlē "Lokomotiv" komanda bija pārāka ar 2:1. Sērijas ceturtais mačs notiks pirmdien Jaroslavļā.

Konferences pusfinālā MVD ar 4-1 pārspēja Rīgas "Dinamo" vienību, bet "Lokomotiv", kuru vada bijušais Latvijas izlases treneris Pjotrs Vorobjovs, ar 4-2 pieveica Maskavas "Spartak" komandu. Austrumu konferences finālā savā starpā spēkojas Ufas "Salavat Julajev" un Kazaņas "Ak Bars" vienības. Šajā sērijā pēc diviem mačiem vadībā ar 2-0 atrodas "Ak Bars".

LETA/Foto: LETA