Citi sporta veidi
2010. gada 16. aprīlis, 20:38

Latvijas cīkstone Grigorjeva kļūst par Eiropas čempioni

Jauns.lv

Latvijas cīkstone Anastasija Grigorjeva piektdien Azerbaidžānā izcīnīja zelta medaļu Eiropas čempionātā (EČ), turklāt finālā pārspēja šķietami drošu favorīti, liecina sacensību rīkotāju informācija.

Finālā Grigorjeva tikās ar trīskārtējo Eiropas čempioni krievieti Natāliju Goļcu, kuru uzskata par savu paraugu un elku sportā. Taču uz cīņas paklāja ar 8:6 pārāka bija Grigorjeva.

Svara kategorijā līdz 55 kilogramiem Grigorjeva pirmajā cīņā ar 10:6 uzvarēja Agatu Pjetržiku no Polijas, bet ceturtdaļfinālā ar 8:5 pārspēja mājinieci Katerinu Dombrovsku. Cīņā par vietu finālā 19 gadus vecā daugavpiliete pārspēja Turcijas cīkstoni Dileku Atakolu - 4:0. Pirms diviem gadiem Grigorjeva kļuva par Eiropas junioru čempioni.

Cita Latvijas sportiste Laura Skujiņa svara kategorijā līdz 63 kilogramiem jau pirmajā cīņā zaudēja Jūlijai Ostapčukai no Ukrainas.

Baku notiekošajā čempionātā veiksmīgi startēja vēl vairākas sportistes, kuras cīkstoņu karjeru uzsāka Latvijā, taču vēlāk pārcēlās uz citām valstīm. Azerbaidžānu pārstāvošā Oļesja Zamula tika līdz finālam par 3. vietu svara kategorijā līdz 63 kilogramiem, bet Dina Ivanova zaudēja cīņā par vietu bronzas finālā svara kategorijā līdz 72 kilogramiem.

BNS