Citi sporta veidi
2010. gada 17. aprīlis, 12:11

Fetels ātrākais Ķīnas "Grand Prix" kvalifikācijas sacensībās

Jauns.lv

Pirmās formulas (F-1) šīs sezonas ceturtā posma - Ķīnas "Grand Prix" - kvalifikācijas sacensībās sestdien triumfēja "Red Bull" komandas vācu pilots Sebastjans Fetels.

Trešajā lidojošajā sesijā Fetels ātrāko apli veica minūtē un 34,558 sekundēs, par 0,248 sekundēm apsteidzot savu komandas biedru Marku Vēberu. Līdz ar to "Red Bull" piloti uzvarējuši visās šī gada pirmajās četrās kvalifikācijās, jo Fetels labākais bija arī Bahreinā un Austrālijā, bet Vēbers triumfēja Malaizijā.

Aiz abiem "Red Bull" pilotiem šoreiz palika "Ferrari" pilots Fernando Alonso, bet ceturto vietu ieņēma Niko Rosbergs no "Mercedes GP". Piektais palika pašreizējais pasaules čempions Džensons Batons no "McLaren-Mercedes" komandas, bet viņam sekoja komandas biedrs Lūiss Hamiltons un otrs "Ferrari" pilots Felipe Masa. Astotais bija "Renault" pilots Roberts Kubica, devīto vietu ieņēma septiņkārtējais pasaules čempions Mihaels Šūmahers no "Mercedes GP", bet desmitnieku noslēdza "Force India" pilots Adrians Zutils.

Arī pirms kvalifikācijas sestdien notikušajos trešajos brīvajos treniņbraucienos triumfēja Vēbers, tuvāko sekotāju Hamiltonu apsteidzot par 0,241 sekundi.

F-1 čempionāta trešais posms notiks svētdien un sāksies plkst.10 pēc Latvijas laika.

Čempionāta kopvērtējumā vadībā pašlaik ar 39 punktiem atrodas Masa, kuram ar 37 punktiem seko Alonso un Fetels. Savukārt pa 35 punktiem izcīnījuši Batons un Rosbergs. Tikmēr Konstruktoru kausa izcīņā "Ferrari" ir pirmajā vietā ar 76 punktiem, par desmit punktiem atpaliek "McLaren-Mercedes", bet trešajā vietā ar 61 punktu ir "Red Bull".

LETA