Latvijas hokeja izlase pēdējā pārbaudes spēlē pieveic Slovākiju
Hokejs
2010. gada 3. maijs, 20:17

Latvijas hokeja izlase pēdējā pārbaudes spēlē pieveic Slovākiju

Jauns.lv

Latvijas hokeja izlase savā pēdējā, sestajā pārbaudes spēlē, gatavojoties pasaules čempionātam Vācijā, pirmdien ar rezultātu 2:0 (0:0, 2:0, 0:0) pieveica Slovākijas valstsvienību.

Otrajā trešdaļā precīzus metienus Latvijas izlasē izpildīja Jānis Sprukts un Mārtiņš Karsums.

Kaut rezultāts pirmo 20 minūšu laikā netika atklāts, pirmajā trešdaļā Slovākijas izlasei laukumā bija ļoti izteikts pārsvars. Latvijas izlasei vienīgais moments radās 13. minūtē, kad bīstamu pretuzbrukumu izveidoja Lauris Dārziņš, tomēr Latvijas izlase pirmo 20 minūšu laikā pa vārtiem tā arī neizdarīja nevienu precīzu metienu.

Taču jau otrās trešdaļas otrajā minūtē Jānis Sprukts atklāja rezultātu. Šis Latvijas izlasei bija pirmais metiens pa pretinieku vārtiem, bet slovāki līdz tam pa Edgara Masaļska sargātajiem vārtiem jau bija metuši 14 reizes. Pēc trijām minūtēm rezultāts jau kļuva 2:0, kad pretuzbrukumā Karsums raidīja ripu vārtu augšējā stūrī. Abos vārtu guvumos rezultatīvas piespēles izpildīja Guntis Galviņš. Otrās trešdaļas vidū, kad Latvijas izlase spēlēja trijatā pret pieciem pretiniekiem, Tomašs Tatārs arī raidīja ripu vārtos, bet tas jau notika pēc tiesneša svilpes. Turpinājumā joprojām bīstamāk uzbruka Slovākijas izlase, trešdaļas izskaņā Romāns Kukumbergs arī izgāja viens pret Masaļski, bet rezultāts tā arī nemainījās. Līdz ar to pēc 40 spēlētām minūtēm Latvijas izlase saglabāja vadību ar rezultātu 2:0.

Arī trešo trešdaļu ar spiedienu uzsāka Slovākijas izlase, bet viesi visus uzbrukumus sekmīgi apslāpēja. Līdz cīņas beigām slovākiem cerības uz izglābšanos tā arī nebija, Latvijai izcīnot panākumu.

Šajā mačā Latvijas izlases vārtus atkal sargāja pamatvārtsargs Edgars Masaļskis.

Pirmajā maiņā spēlēja Georgijs Pujacs, Arvīds Reķis, Mārtiņš Cipulis, Herberts Vasiļjevs un Aleksandrs Ņiživijs. Otrajā maiņā cīnījās Guntis Galviņš, Māris Jass, Kaspars Daugaviņš, Jānis Sprukts un Mārtiņš Karsums. Trešajā maiņā laukumā devās Kristaps Sotnieks, Jānis Andersons, Miķelis Rēdlihs, Andris Džeriņš un Lauris Dārziņš, bet ceturtajā maiņā spēli uzsāka Oskars Cibuļskis, Maksims Širokovs, Juris Štāls, Sergejs Pečura un Gints Meija.

Kā rezervists cīņai tika pieteikts Kaspars Saulietis, kurš gan jau otrās trešdaļas sākumā pirmoreiz devās laukumā, spēlējot Ginta Meijas vietā, bet vēlāk viņš spēlēja Štāla vietā.

Abas komandas savā starpā tikās arī svētdien un šajā mačā Latvijas komanda zaudēja ar 3:4 (1:0, 2:1, 0:3). Latvijas izlases labā vārtus guva Mārtiņš Karsums, Andris Džeriņš un Sergejs Pečura.

Pirmdienas cīņā laukumā atgriezās Latvijas izlases vadošais uzbrucēju trijnieks Ņiživijs, Vasiļjevs un Cipulis, kas nespēlēja iepriekšējā pārbaudes cīņā svētdien, bet mačam netika pieteikti uzbrucēji Armands Bērziņš un Roberts Jekimovs. Tāpat otrajam mačam pēc kārtas netika pieteikts aizsargs Aleksandrs Jerofejevs, līdz ar to praktiski skaidrs, ka viņš pasaules čempionātā nepiedalīsies.

Ceturtdien un piektdien Latvijas izlase aizvadīja divas pārbaudes spēles ar Baltkrieviju, abās izcīnot uzvaras - pirmajā spēlē ar 3:2, bet otrajā - ar 2:1. Ceturtdienas spēlē traumu guva Jēkabs Rēdlihs, kuram ripa kādā epizodē neveiksmīgi trāpīja pa iepriekš vairākas reizes traumēto potīti. Rēdlihs nepiedalījās piektdienas mačā un aizsargs nespēlēs arī abos mačos ar Slovākiju.

Pēc piektdien notikušās spēles no Latvijas hokeja izlases tika atskaitīti uzbrucēji Roberts Bukarts un Aleksejs Širokovs, kuri līdz ar to nespēlēs pasaules čempionātā Vācijā. Savukārt trešdien no Latvijas hokeja izlases kandidātu saraksta tika svītroti uzbrucēji Ronalds Cinks un Elviss Želubovskis.

Aizvadītajā nedēļā Latvijas komanda aizvadīja divas pārbaudes spēles ar Francijas izlasi. Pirmajā spēlē Latvijas izlase uzvarēja ar 4:1, bet dienu vēlāk bija pārāka ar 2:0.

Pasaules čempionātā, kas no 7. līdz 23. maijam risināsies Vācijā, Latvijas izlase spēlēs B apakšgrupā kopā ar Kanādas, Šveices un Itālijas valstsvienībām. Pirmo maču Latvija aizvadīs 8. maijā, tiekoties ar Šveices komandu.

LETA/Foto: LETA