Anastasija Sevastova: Mačbumbas izspēli neatceros
Citi sporta veidi
2010. gada 9. maijs, 14:06

Anastasija Sevastova: Mačbumbas izspēli neatceros

Jauns.lv

Anastasija Sevastova pēc karjerā pirmās uzvaras Sieviešu tenisa asociācijas (WTA) turnīros atzina, ka finālspēlē bija ļoti uztraukusies, un pēdējās bumbas izspēle Latvijas tenisistes atmiņā nav saglabājusies.

"Neatceros mačbumbas izspēli," 20 gadu vecās Sevastovas teikto pēc uzvaras Eštorilas turnīrā citēja Potugāles avīze "Sabado".

Pēc finālspēles Sevastova žurnālistiem stāstīja, ka dzīvo Austrijā kopš 15 gadu vecuma, jo Latvijā viņai nav pilnvērtīgu treniņu iespēju un atbilstošu treniņpartneru. Dažreiz Sevastova pat trenējas Slovākijā, bet Latvijas Tenisa federācija viņai dažkārt palīdzējusi, kad spēlētāja bija jaunāka. Pašlaik Sevastovu atbalsta tenisa rakešu ražotājs "Kneissl", kas izgatavo arī slēpes.

Sevastova pastāstīja, ka dažas reizes ir trenējusies arī kopā ar Latvijas spēcīgāko tenisistu vīriešu konkurencē Ernestu Gulbi. Sevastova uzteica Gulbi un uzskata, ka viņa sasniegtie augstie rezultāti Latvijai nāk par labu.

Sevastova sestdien Portugālē pirmo reizi karjerā uzvarēja WTA turnīrā, finālā pārspējot Arantu Parru Santonhu no Spānijas. Sevastova jaunnedēļ pakāpsies daudz augstāk par līdzšinējo 74. vietu WTA reitingā, jo ar uzvaru pār Santonhu nopelnīja 280 reitinga punktus, kā arī 26 756 eiro no turnīra 220 000 eiro balvu fonda. Latvijas tenisistes WTA turnīros nebija uzvarējušas kopš 1993. gada, kad Larisa Savčenko-Neilande triumfēja Šenektadijas turnīrā ASV.

Tenisistes uz māla seguma turpina gatavošanos Francijas atklātajam čempionātam, kas Parīzē notiks no 24. maija līdz 6. jūnijam.

Februāra beigās arī Gulbis svinēja karjerā pirmo uzvaru Tenisa profesionāļu asociācijas (ATP) turnīrā, paliekot nepārspēts Delrejbīčā (ASV).

BNS/Foto: AFP