Dominiks Hašeks uz vienu sezonu Maskavas „Spartak”

Dominiks Hašeks uz vienu sezonu Maskavas „Spartak”

Jauns.lv

Čehijas hokeja veterāns Dominiks Hašeks pirmdien noslēdza viena gada līgumu ar Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubu Maskavas "Spartak".

Dominiks Hašeks uz vienu sezonu Maskavas „Spartak”...
Leģendārais Dominiks „Dominātors” Hašeks uz vismaz vienu sezonu priecēs KHL skatītājus.
Leģendārais Dominiks „Dominātors” Hašeks uz vismaz vienu sezonu priecēs KHL skatītājus.

"Man tas ir jaunas karjeras sākums šeit, Maskavā," žurnālistiem sacīja 45 gadus vecais vārtsargs, kurš pagājušajā gadā atgriezās hokejā, lai kopā ar Pardubices komandu uzvarētu Čehijas čempionātā. No hokeja Hašeks aizgāja 2008. gadā, kad kopā ar Detroitas "Red Wings" otro reizi bija uzvarējis Stenlija kausa finālā.

Hašeks nenoliedza, ka viens no iemesliem, kāpēc viņš pieņēmis "Spartak" piedāvājumu, bija solīdais atalgojums, taču tas nav bijis galvenais iemesls, lai viņš spēlētu Krievijas klubā. "Tās ir lielas izmaiņas un liels izaicinājums, taču esmu ļoti priecīgs spēlēt "Spartak" - komandā ar lielisku vēsturi," atzina vārtsargs, kurš pirms līguma slēgšanas konsultējies ar tautieti Jaromīru Jāgru, kurš kopš 2008. gada pārstāv Omskas "Avangard". Par dzīvi Krievijā Hašeks runājis arī ar savu brāli Martinu, kurš 2004. gadā pārstāvēja Maskavas "Dinamo" futbola klubu.

Hašeks nevarēja pateikt, cik ilgi vēl turpināsies viņa karjera, taču tā noteikti nebūšot tik gara kā NHL leģendai un Hašeka bērnības elkam Gordijam Hovam, kurš 1980. gadā beidza profesionāla hokejista karjeru 52 gadu vecumā.

­

Pēc neoficiālas informācijas, Hašeks "Spartak" rindās pelnīs trīs miljonus ASV dolāru (1,73 miljoni latu).

NHL Hašeku sešās sezonās atzina par līgas labāko vārtsargu, bet 1997. un 1998. gadā viņš saņēma Hārta balvu, ko pasniedz līgas labākajam hokejistam.

BNS/Foto: AFP

­