Gulbis Vimbldonas „Grand Slam” turnīrā izlikts ar 29. numuru
Citi sporta veidi
2010. gada 16. jūnijs, 13:47

Gulbis Vimbldonas „Grand Slam” turnīrā izlikts ar 29. numuru

Jauns.lv

Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis Vimbldonas čempionātā, kas sāksies nākamajā nedēļā, būs izlikts ar 29.numuru, trešdien paziņoja organizatori.

­

Šo pašu pozīciju Gulbis pašlaik ieņem arī ATP rangā.

Par pirmo "Grand Slam" turnīru, kurā Gulbis bija izlikto tenisistu vidū, pagājušajā mēnesī kļuva Francijas atklātais čempionāts. Tajā Gulbis bija izlikts ar 23. numuru, tomēr jau pirmajā kārtā piekāpās Žiljēnam Beneto no Francijas.

Kā ziņots, maču ar Beneto Gulbis nepabeidza traumas dēļ un joprojām nav apstiprināts, vai viņš vispār varēs spēlēt Vimbldonā.

Kā jau gaidīts, vīriešu turnīrā ar pirmo numuru izlikts ATP ranga otrajā vietā esošais Rodžers Federers no Šveices, kurš Vimbldonā uzvarējis sešas reizes. Savukārt ATP ranga līderim spānim Rafaelam Nadalam ticis otrais numurs. Savukārt ar trešo numuru izlikts serbs Novāks Džokovičs. Pateicoties sekmīgam sniegumam uz zāles seguma laukumiem, ar piekto numuru izlikts amerikānis Endijs Rodiks, kurš ATP rangā atrodas tikai septītajā pozīcijā. Viņš trīs reizes spēlējis Vimbldonas turnīra finālā. Tāpat ATP rangā 26.vietā esošais austrālietis Leitons Hjūits, pateicoties sekmīgai spēlei uz zāles seguma, izlikts ar daudz augstāko, 15.vietu.

Tikmēr sieviešu sacensībās ar pirmajiem diviem numuriem izliktas māsas Serēna un Venusa Viljamsas, bet trešais numurs ticis dānietei Karolīnai Vozņacki.

Turnīra pamatsacensību izloze notiks piektdien.

LETA/Foto: AFP

­