Dānija izcīna svarīgu uzvaru pret Kamerūnu

Dānija izcīna svarīgu uzvaru pret Kamerūnu

Jauns.lv

Pasaules kausa izcīņas finālturnīra futbolā E apakšgrupas mačā sestdien Dānijas izlase, pateicoties veiksmīgai spēlei no aizsardzības, ar 2:1 (1:1) pieveica Kamerūnu.

Dānija izcīna svarīgu uzvaru pret Kamerūnu...
Pieredzējušajam Denisam Romedālam šoreiz uzvaras vārti.
Pieredzējušajam Denisam Romedālam šoreiz uzvaras vārti.

Uzvarētāju labā vārtus sestdien guva Niklass Bendtners un Deniss Romedāls, bet Kamerūnas sastāvā precīzs bija Samuels Eto.

Spēles pirmais puslaiks aizritēja ātrā un aizraujošā cīņā ar nelielu Kamerūnas izlases pārsvaru, pateicoties ātrākai un precīzākai spēlei laukuma vidusdaļā. Pirmie vārtus guva kamerūnieši, kad pēc dāņu aizsargu rupjas kļūdas sava soda laukuma tuvumā Eto viegli pārspēja Dānijas izlases vārtsargu Tomasu Sērensenu. Turpinājumā Kamerūnas izlase varēja palielināt pārsvaru rezultātā, bet tā brīžiem pārāk viegli izniekoja labus vārtu gūšanas momentus. To izmantoja Dānijas futbolisti, kad mača 33.minūtē Bendtners ātrā pretuzbrukumā sita nekļūdīgi. Puslaika beigās abām izlasēm bija lieliskas iespējas gūt vārtus, taču dāņa Jona Dāla Tomasona sitienu nobloķēja pretinieku aizsargs, bet Eto sitiens atdūrās pret vārtu stabu.

Lai gan otrā puslaika sākumā aktīvāk joprojām spēlēja Kamerūnas izlase, tomēr vārtus mača 61.minūtē guva dāņi, kad Romedāls laukuma labajā malā uztvēra lielisku Bendtnera piespēli, ielauzās pretinieku soda laukumā un ar skaistu sitienu pārspēja Kamerūnas izlases vārtsargu Amidū Solejmanū. Dānijas izlase izteikti sāka spēlēt no aizsardzības, kas pavēra labas iespējas pretuzbrukumiem un vienā no tajiem Tomasons neviena netraucēts nespēja pārspēt Solejmanū. Tikmēr Kamerūnas izlases sitieniem pa vārtiem pietrūka precizitātes, lai gan vairākās epizodēs lieliski darbojās Sērensens. Mača pēdējās minūtēs Kamerūnas futbolisti uzbruka ļoti aktīvi, taču visi centieni panākt izlīdzinājumu bija nesekmīgi.

Jau vēstīts, ka sestdien citā E grupas spēlē Nīderlande ar 1:0 pārspēja Japānu.

Kā ziņots, pirmajā kārtā Nīderlande ar 2:0 uzvarēja Dāniju, bet Japāna ar 1:0 pieveica Kamerūnu. Līdz ar to E grupas kopvērtējumā pirms pēdējās spēļu kārtas Nīderlandei ir seši punkti, Japānas un Dānijas izlasēm ir pa trim punktiem, bet Kamerūna cīnās bez punktiem.

E grupas pēdējās spēles notiks 24.jūnijā, kad Dānija tiksies ar Japānu, bet Nīderlande ar Kamerūnu.

Kamerūnas izlases sastāvs:

Amidū Solejmanū, Benuā Asū-Ekoto, Nikolā N'Kulū, Sebastjans Basongs (Mohamadū Idrisū 72.min.), Stefans Mbija, Aleksandrs Songs, Žeremī Njitaps (Žans Makuns 46.min.), Ejongs Eno, Ašils Emana, Samuels Eto, Pjērs Vebo (Vensāns Abūbakars 79.min).

Dānijas izlases sastāvs: Tomass Sērensens, Dāniels Agers, Simons Kērs, Larss Jakobsens, Simons Busks Poulsens, Kristians Poulsens, Jespers Grenkērs (Tomass Kālenbergs 66.min.), Martins Jergensens (Dāniels Jensens 46.min.), Deniss Romedāls, Niklass Bendtners, Jons Dāls Tomasons (Jakobs Poulsens 85.min.).

Mača vārtu guvumi – video:

LETA/Foto: AFP