Slovākijas klubs Popradas "Lev" nākamsezon spēlēs KHL

Jauns.lv

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) turnīrā jau nākamsezon tomēr spēlēs Slovākijas klubs Popradas "Lev", piektdien vēsta līgas oficiālā interneta mājaslapa.

Slovākijas klubs Popradas "Lev" nākamsezon spēlēs ...

Šonedēļ KHL vadība bijusi divu dienu darba vizītē Popradā, lai klātienē novērtētu kluba infrastruktūru, un pēc tam pieņemts lēmums "Lev" uzņemt KHL. Tomēr Popradas klubam izteikti arī vairāki aizrādījumi par trūkumiem, kas jānovērš līdz jaunās sezonas sākumam.

Līdz ar tuvākajā laikā kļūs zināms jaunās sezonas galīgais spēļu kalendārs. Tas sākotnēji tika izveidots 23 komandām, taču netika apstiprināts pirms lēmuma par "Lev" iespējamo spēlēšanu KHL.

Jau ziņots, ka Popradas "Lev" sponsori ir tie paši, kas ar Čehijas komandu Hradeckrāloves "Lev" centās panākt dalību KHL, bet Čehijas Hokeja federācijas valdes lēmums bija noraidošs.

Maijā KHL oficiāli tika apstiprināta Hantimansijskas "Jugra" vienība, kurā nākamsezon spēlēs Latvijas hokeja izlases pamatvārtsargs Edgars Masaļskis. Kā jau gaidīts, šī vienība nākamajā sezonā nomainīs finansiālu problēmu nomocīto Toljati "Lada" komandu un Maskavas "Dinamo" vienību, kas apvienojusies ar Balašihas MVD klubu.

Kaut finansiālas problēmas ir arī Jekaterinburgas "Avtomobilist" vienībai, KHL padome nolēma apstiprināt to nākamās sezonas līgas dalībnieku vidū.

Kā ziņots, vēlmi iesaistīties KHL čempionātā bija izteikušas arī Tjumeņas "Gazovik", Maskavas "Kriļja Sovetov" , jaunveidojamā Lietuvas komanda Viļņas "Vētra" un Kijevas "Budiveļņik". Tomēr neviena no šīm vienībām nākamajā sezonā KHL vēl nespēlēs.