Futbols
2010. gada 20. jūlijs, 10:09

Bosnijai un Hercegovinai draud izslēgšana no FIFA un UEFA turnīriem

Jauns.lv

Bosnija un Hercegovina var tikt izslēgta no Starptautiskās Futbola federāciju asociācijas (FIFA) un Eiropas Futbola federāciju apvienības (UEFA) turnīriem, jo pēc to lūguma nav pieņēmusi izmaiņas nacionālās federācijas statūtos.

Iepriekš abas vadošās pasaules futbola organizācijas aicināja Bosniju un Hercegovinu ievēlēt vienu nacionālās federācijas prezidentu, tādējādi aizstājot līdzšinējo sistēmu, kurā federācijai ir trīs prezidenti, kas ievēlēti pēc trīs tautību pārstāvniecības - horvātu, serbu un musulmaņu.

Par izmaiņām statūtos nobalsoja tikai 27 no 60 nacionālās federācijas biedriem, līdz ar to tās netika pieņemtas un Bosnijai var draudēt nopietnas sankcijas, proti, izslēgšana no FIFA un UEFA turnīriem.

"Ja mūs sodīs, tad man nav nekāda pamata palikt izlases trenera amatā. Žēl līdzjutēju, jo mums tiešām ir laba komanda. Man ir žēl arī futbolistu, kuriem, iespējams, vairs nebūs iespējas spēlēt nozīmīgas spēles izlases sastāvā," paziņoja valsts izlases galvenais treneris Safets Sušičs.

Kā zināms, Bosnijas un Hercegovinas futbola izlase bija tuvu iekļūšanai Pasaules kausa izcīņas finālturnīrā un tikai Eiropas zonas kvalifikācijas turnīra "play-off" kārtā divu spēļu summā ar rezultātu 0:2 piekāpās Portugālei.

LETA