Citi sporta veidi
2010. gada 27. jūlijs, 11:24

Rumbeniekam 23. vieta Eiropas čempionātā 20 kilometru soļojumā

Jauns.lv

Latvijas soļotājs Arnis Rumbenieks otrdien Eiropas čempionātā 20 kilometru distancē ierindojās 23.vietā, tikpat finišējušo sportistu konkurencē.

Jau no sacensību sākuma kļuva skaidrs, ka Latvijas sportists par augstām vietām necīnīsies, bet distanci Rumbenieks veica stundā 30 minūtēs un 50 sekundēs, kas ir viņa sezonas labākais rezultāts.

Par Eiropas čempionu kļuva Krievijas sportists Staļislavs Jemeļjanovs, kurš finišēja pēc stundas, 20 minūtēm un 10 sekundēm un par 28 sekundēm apsteidza Itālijas sportistu Aleksu Švarceru, bet vēl 11 sekundes lēnāks bija portugālis Žoau Vjera. Pavisam uz starta izgāja 27 sportisti.

Otrdien uz starta dosies vēl deviņi Latvijas sportisti - vesera mešanas kvalifikācijā startēs Ainārs Vaičulēns un Igors Sokolovs. Savu priekšsacīkšu skrējienu 400 metru barjerskrējienā aizvadīs Ieva Zunda, bet vēl rīta sesijā tāllēkšanas kvalifikāciju aizvadīs Ineta Radēviča un Lauma Grīva. Savukārt vakara sesijā šķēpmešanas kvalifikācijas sacensības uzsāks Madara Palameika un Sinta Ozoliņa-Kovale. Tikmēr augstlēkšanas kvalifikāciju uzsāks Normunds Pūpols un savu priekšskrējienu 100 metru sprintā aizvadīs Ronalds Arājs.

Visu Eiropas čempionātu tiešraidē pārraida Latvijas Televīzijas (LTV) 7.kanāls.

Kā ziņots, Eiropas čempionātā kopā piedalās 21 Latvijas sportists, kas ir rekordskaits. Sākotnēji startam Eiropas čempionātā tika apstiprināti arī skrējējs Dmitrijs Jurkevičs un desmitcīņnieks Edgars Eriņš, bet vēlāk viņi savu dalību atsauca.

Iepriekšējā Eiropas čempionātā, kas risinājās 2006. gadā, barjersprinteris Staņislavs Olijars izcīnīja Latvijai pirmo zelta godalgu sacensību vēsturē.

LETA