Citi sporta veidi
2010. gada 4. augusts, 22:44

U-16 tenisisti sestie Eiropā un kvalificējas pasaules čempionātam

Jauns.lv

Latvijas U-16 vecuma grupas tenisisti Eiropas čempionāta finālturnīra mačā par piekto vietu trešdien ar rezultātu 1-2 piekāpās Krievijas vienaudžiem.

Šajā cīņā sākotnēji Mārtiņš Podžus ar 6-4, 4-6, 6-3 pieveica Georgiju Šaškanovu, pēc tam Iļja Fomkins ar 3-6, 3-6 piekāpās Jevgēņijam Karlovskim, bet izšķirošajā cīņā Mārtiņš un Jānis Podžus ar 2-6, 4-6 piekāpās Karlovskim un Šaškanovam.

Ceturtdaļfināla mačā Latvijas tenisisti pirmdien ar 1-2 piekāpās Čehijai, bet pēc tam ar 3-0 pārspēja Izraēlas vienaudžus.

Aizvadītajā nedēļā Šveices pilsētā Beringenā notikušajās kvalifikācijas sacensībās Latvijas komanda sākotnēji ar 2-1 pieveica Slovākiju, tad ar 2-1 pārspēja Turciju, bet finālmačā arī ar 2-1 pieveica Krieviju.

Eiropas čempionāts bija kvalifikācijas sacensības pasaules čempionātam, kuram Latvijas izlase kā pēdējā spēja kvalificēties. Pasaules čempionāts vēlāk šogad notiks Meksikā.

Latvijas U-16 izlase Eiropas čempionāta finālturnīrā startēja arī pirms diviem gadiem, kad Artūrs Kazijevs, Miķelis Lībietis un Arvis Bērziņš izcīnīja ceturto vietu, arī kvalificējoties pasaules čempionātam, kur 16 komandu konkurencē izcīnīja 12. vietu.

LETA