„Dinamo” „bullīšos” pieveic „Atlant” un spēlēs par trešo vietu

„Dinamo” „bullīšos” pieveic „Atlant” un spēlēs par trešo vietu

Jauns.lv

"Dinamo" piektdien Kazahstānas galvaspilsētā Astanā notiekošā "Prezidenta kausa" trešajā spēlē ar 3:2 (0:0, 1:2, 1:0, 0:0, 1:0) pēcspēles metienos pieveica Krievijas komandu Mitišču "Atlant".

„Dinamo” „bullīšos” pieveic „Atlant” un spēlēs par...

Aleksandrs Ņiživijs pēcspēles soda metienu sērijā, realizējot pirmo „bullīti”, guva uzvaras vārtus.
Aleksandrs Ņiživijs pēcspēles soda metienu sērijā, realizējot pirmo „bullīti”, guva uzvaras vārtus.

Tā arī notika. Minskieši ar 3:1 pieveica "Baris". Rīt abas komandas atkal spēlēs finālā.

Savukārt mūsu "Dinamo" par trešo vietu vēlreiz tiksies ar "Atlant", kuru šodien "bullīšos" pieveica ar 3:2.

Šajā spēlē vārtus "Dinamo" komandā pamatlaikā guva Tomašs Surovijs un Vitālijs Karamnovs, kurš četras minūtes pirms spēles beigām panāca izlīdzinājumu. Jaunais krievu hokejists Karamnovs šajā mačā guva vienus vārtus un izpildīja vienu rezultatīvu piespēli. Tāpat Karamnovs precīzi meta arī pēcspēles metienu sērijā, kurā precīzs bija arī Aleksandrs Ņiživijs, "Dinamo" uzvarot ar 2:0. Tieši Karamnovs arī tika atzīts par labāko spēlētāju "Dinamo" komandā.

Savukārt "Atlant" labā ar precīziem metieniem izcēlās Dmitrijs Upers un Pāvels Trahanovs.

Šajā mačā Latvijas komandā debitēja uzreiz trīs spēlētāji - zviedru vārtsargs Mikaēls Telkvists, amerikāņu uzbrucējs Broks Troters un latviešu aizsargs Mārtiņš Jakovļevs.

Jau pirms pēdējās spēles vietu sestdien paredzētajā finālā garantējusi "Baris" komanda, bet "Atlant" vienība cīnīsies par trešo vietu. Pašlaik "Baris "kontā ir seši punkti divos mačos, bet Minskas "Dinamo" un Rīgas "Dinamo" komandas tikušas pie četriem punktiem. Savukārt "Atlant" komanda pamatturnīru noslēdza ar vienu punktu.

Kā ziņots, pirmajā kārtā Rīgas "Dinamo" otrdien ar rezultātu 3:2 pagarinājumā pieveica Minskas "Dinamo" vienību, bet "Baris" ar 4:2 pārspēja "Atlant" komandu. Savukārt pēc tam Rīgas "Dinamo" ar 2:4 piekāpās "Baris" vienībai, bet Minskas "Dinamo" ar rezultātu 6:3 pieveica "Atlant" vienību.

Jau ziņots, ka "Dinamo" savā pirmajā oficiālajā pārbaudes spēlē pirms jaunās sezonas pagājušajā nedēļā ar rezultātu 5:2 uzvarēja Ņižņekamskas "Ņeftehimik" komandu, bet pēc tam ar 2:3 pēcspēles metienu sērijā piekāpās Habarovskas "Amur" komandai, kuru pārstāv Latvijas uzbrucēji Aleksejs Širokovs un Mārtiņš Cipulis. Pēc atgriešanās no Astanas Rīgas "Dinamo" turpinās treniņus līdz 24. augustam, kad "Arēnā Rīga" sāksies "Latvijas Dzelzceļa" kausa izcīņa, kurā Latvijas kluba pretinieki būs izlases treneru Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa vadītais Maskavas "Dinamo", Jaroslavļas "Lokomotiv" un "Atlant". Savukārt pēdējā pārbaudes spēle pirms jaunās sezonas paredzēta 3.septembrī Liepājā ar "Liepājas metalurga" vienību.

Pirmo spēli jaunajā KHL sezonā "Dinamo" aizvadīs 9.septembrī izbraukumā ar Sanktpēterburgas SKA komandu.

Kā ziņots, Rīgas "Dinamo" pagājušajā sezonā aizkļuva līdz Gagarina kausa Rietumu konferences pusfinālam, sezonas noslēguma kopvērtējumā ieņemot astoto vietu līgā.

Rīgas "Dinamo" sastāvs dalībai "Prezidenta kausa" izcīņā:

vārtsargi - Mikaēls Telkvists, Kriss Holts, Edgars Lūsiņš; aizsargi - Jānis Andersons, Oskars Cibuļskis, Guntis Galviņš, Rodrigo Laviņš, Sandis Ozoliņš, Jēkabs Rēdlihs, Krišjānis Rēdlihs, Arvīds Reķis, Mārtiņš Jakovļevs, Kristaps Sotnieks; uzbrucēji - Ģirts Ankipāns, Roberts Bukarts, Lauris Dārziņš, Andris Džeriņš, Marks Hartigans, Mārtiņš Karsums, Gints Meija, Aleksandrs Ņiživijs, Miķelis Rēdlihs, Jānis Sprukts, Tomašs Surovijs, Vitālijs Karamnovs, Ainārs Podziņš, Juris Štāls, Broks Troters.

LETA/Foto: LETA