Ar Jāgra iemetienu, Markstrēma superseivu un "Devils" uzvaru Čehijā sākas jaunā NHL sezona
foto: AP/Scanpix
Jākobs Markstrēms lika par sevi skaļi runāt Prāgā.
Hokejs

Ar Jāgra iemetienu, Markstrēma superseivu un "Devils" uzvaru Čehijā sākas jaunā NHL sezona

Sporta nodaļa

Jauns.lv/LETA

Nacionālās hokeja līgas (NHL) 2024./2025. gada sezonas pamatturnīra pirmajā spēlē piektdien Ņūdžersijas "Devils" Prāgā uzvarēja Bufalo "Sabres".

Ar Jāgra iemetienu, Markstrēma superseivu un "Devi...

NHL "Global Series" ietvaros notikušajā mačā "Devils" hokejisti bija pārāki ar rezultātu 4:1 (2:0, 1:0, 1:1). Spēles devītajā minūtē "Devils" komandu ar netraucētu metienu no vārtu priekšas vadībā izvirzīja Stefans Nesens, bet septiņas minūtes vēlāk 2:0 ar plaukstas metienu panāca Džonatans Kovačevičs.  Otrā trešdaļas ceturtajā minūtē Niko Hišīrs zonas vidū tika pie atlēkušās ripas un raidīja to vārtos - 3:0. Trešās trešdaļas vidū Ouens Pauers samazināja "Devils" pārsvaru, bet divarpus minūtes pirms pamatlaika beigām ripu tukšos vārtos raidīja Pols Koters.  "Devils" vārtsargs Jākobs Markstrēms atvairīja 30 no 31 metiena, kura viens no atvairītajiem metieniem jau tiek piesaukts, kā pretendents uz visas sezonas labāko seivu. Sestdien abas komandas Prāgā aizvadīs vēl vienu maču.

Mača sākumā simbolisku iemetienu veica Čehijas hokeja leģenda Jaromīrs Jāgrs, kurš 52 vecumā pavēstījis, ka šī būs viņa pēdējā sezona profesionālajā hokejā. Šogad viņš pārstāv pašam piederošo Kladno "Rytiri", kurā spēlē arī Latvijas izlases uzbrucējs Eduards Tralmaks. Jāgram šī ir 37 sezona profesionālajā hokejā.

Ziemeļamerikā pamatturnīra spēles sāksies 8. oktobrī. Iepriekšējā sezonā Stenlija kausu izcīnīja Floridas "Panthers", kas finālsērijā ar 4-3 pārspēja Edmontonas "Oilers".