Žagaram Eirolīgas debijā "trijnieku diena", "Fenerbahce" uz ilgu laiku zaudē vienu no līderiem; Šmitam Boloņā uzvara pār Banki
foto: ZUMAPRESS.com
Rolands Šmits uzbrukumā pret Torniki Šengeliju.
Basketbols

Žagaram Eirolīgas debijā "trijnieku diena", "Fenerbahce" uz ilgu laiku zaudē vienu no līderiem; Šmitam Boloņā uzvara pār Banki

Sporta nodaļa

Jauns.lv

Latvijas basketbolists Artūrs Žagars piektdien, debitējot ULEB Eirolīgā, nepilnās trīs minūtēs guva trīs punktus un kopā ar Stambulas "Fenerbahce" komandu izcīnīja uzvaru pirmās kārtas spēlē.

Žagaram Eirolīgas debijā "trijnieku diena", "Fener...

"Fenerbahce" mājās ar 82:71 (17:13, 15:23, 25:20, 25:15) pārspēja Pirejas "Olympiacos", revanšējoties par zaudējumu pērn ULEB Eirolīgas finālčetrinieka bronzas mačā.

Nepilnās trīs minūtēs, trīs punkti un trīs personiskās piezīmes. Žagaram vairāk spēles minūšu neizdevās iekrāt, jo latvietis īsā laika posmā paguva iekrāt trīs piezīmes. Šajā mačā viņš realizēja trīs no četriem soda metieniem, netrāpīja pat par stīpu uzbrukuma pēdējā sekundē izmesto vienīgo tālmetienu un arī izprovocēja vienu noteikumu pārkāpumu, eleganti apspēlējot pieredzējušo Kostu Papanikolau.

Pirmajā puslaikā ceļgala savainojuma dēļ mačs noslēdzās "Fenerbahce" aizsargam Skotijam Vilbekinam - potenciālajam Žagara konkurentam. Jau tajā pašā vakarā klubs ziņoja par pārrautām krusteniskām saitēm, kas gandrīz simtprocentīgi nozīmē priekšlaicīgas sezonas beigas. Jādomā gan, ka Stambulas komanda lūkosies brīvo aģentu tirgū, jo klubs diez vai būs ar mieru palikt vien ar trim spēles veidotājiem Veidu Boldvinu, Žagaru, Marko Guduriču un Devonu Holu.

Uzvarētājiem ar 19 punktiem, septiņām rezultatīvām piespēlēm un piecām atlēkušajām bumbām izcēlās Boldvins, 15 punktus guva Naidžels Heiss-Deiviss, bet desmit punkti un deviņas atlēkušās bumbas bija Bonzijam Kolsonam.

Pēc spēles "Fenerbahce" galvenais treneris Šarūns Jasikēvičs ar kaut ko bija ļoti neapmierināts un to necentās noslēpt no sava oponenta Jorga Barcoka.

"Olympiacos" rindās 15 punktus guva un septiņas atlēkušās bumbas izcīnīja Mozess Raits (spēlētājs, kurš pagājušo sezonu iesāka kopā ar Rihardu Lomažu necilajā turku "Markezefendi"), 13 punkti bija Šakilam Makisikam, bet 11 punkti - Sašam Vezenkovam.

Tikmēr Rolands Šmits guva sešus punktus ULEB Eirolīgas pirmās kārtas spēlē, Stambulas "Anadolu Efes" viesos uzvarot Lukas Banki vadīto Boloņas "Virtus" komandu, kuras pieteikumā nebija Andreja Gražuļa. "Anadolu Efes" basketbolisti viesos bija pārāki ar rezultātu 76:67 (15:21, 21:15, 15:16, 25:15).

Šmits, laukumā pavadot 20 minūtes un 50 sekundes, grozā raidīja trīs no četriem divpunktu metieniem un nerealizēja abus tālmetienus, izcīnīja trīs atlēkušās bumbas, pārtvēra bumbas, pieļāva vienu kļūdu, trīsreiz pārkāpa noteikumus un izprovocēja vienu piezīmi.

Stambulas komandā 14 punkti un deviņas atlēkušās bumbas bija Danam Oturu (vēl vienam pērn "Markezefendi" spēlējušajam basketbolistam), 12 punkti bija Elaidžam Braientam, bet 11 punkti - Šeinam Larkinam. Mājiniekiem Aizija Kordinjē guva 16 punktus un Tornike Šengelija piebalsoja ar 12 punktiem.

ULEB Eirolīgā 18 komandas aizvada divu apļu turnīru, labākajām sešām iekļūstot izslēgšanas turnīrā, bet septītās līdz desmitās vietas ieguvējas cīnīsies "play-in" kārtā. Uzvarētāji tiks noskaidroti finālčetrinieka turnīrā. Iepriekšējā sezonā septīto reizi par Eiropas prestižākā klubu turnīra uzvarētājiem kļuva Atēnu "Panathinaikos" basketbolisti, kuri finālspēlē Berlīnē ar 95:80 uzvarēja Madrides "Real".